25 d'abril de 2024

Vic ampliarà l'actual recinte firal perquè el desenvolupament del sector de Sant Sixt ha quedat frenat per la crisi

El trasllat de l'IES La Plana i les instal·lacions del DAR faran guanyar metres al futur recinte firal

El Ter 3 de març de 2009 a les 16:24
L'actual recinte firal s'ampliarà per la part posterior
Vic optarà per ampliar l'actual recinte firal i posposarà fins a un termini d'entre 10 i 15 anys el trasllat d'aquest equipament a la zona de Sant Sixt. Inicialment el Pla d'Inversions presentat per l'equip de govern pels propers anys preveia el trasllat en aquest nou sector a desenvolupar.

L'ampliació de l'actual recinte és una solució 'intermèdia', segons el president de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEVic) Josep Burgaya, que diu que la crisi econòmica endarrerirà el desenvolupament urbanístic d'aquesta zona. El nou POUM preveu que l'ampliació es faci per la zona sud de l'actual recinte que també guanyarà espais quan es traslladin l'IES La Plana i el Departament d'Agricultura.

Tot i que l'actual recinte està donant bon servei Burgaya considera que el recinte cal 'millorar-lo' i 'repensar-lo' perquè l'abast de les fires de la ciutat 'ultrapassa' el marc local'. L'ampliació del recinte es contempla per la zona dels dipòsits de les antigues instal·lacions de Campsa i per la zona del parc urbà que hi ha al sud del recinte que, segons el president d'IMPEVic, per 'algunes dificultats 'fa 'poc' la seva funció d'espai d'oci.

L'objectiu de l'àrea de promoció econòmica municipal és que durant aquest 2009 es pugui elaborar el projecte d'ampliació del recinte. Aquest s'hauria de començar a construir entre els anys 2010 i el 2011 abans que es tanqui l'actual mandat. Burgaya té clar que l'adequació i ampliació del recinte a les actuals necessitats no es podrà portar endavant sense l'aportació d'altres administracions superiors. Per això, diu que aviat es començarà a cercar possible finançament econòmic.

En el cas de l'IES La Plana ocupa una part de l'actual recinte de manera provisional. Actualment s'està pendent de la construcció del nou edifici de manera que quan aquest entri en funcionament el recinte firal podria guanyar metres. En el cas del DAR s'està pendent de que s'acabi fent el trasllat al seu futur emplaçament. Inicialment estava previst que es pogués ubicar en uns terrenys a la zona del Coll de Vic, però el fet que la ciutat aculli els serveis territorials de la Catalunya Central pot provocar que es modifiqui el projecte.

De cara als propers anys Burgaya no preveu la supressió de cap de les fires i activitats que es fan actualment. La nova fira Lactium dedicada al sector làctic o la reconversió de la setmana digital de Vic en format de fira i amb una única ubicació al recinte firal o la centralització de l'activitat ramadera del Mercat del Ram al recinte són algunes de les principals activitats que s'hi preveuen com a primeres novetats.

La Fira d'Antiguitats de Vic és un dels molts certamens que es fan al recinte firal

Etiquetes:
Economia i empresa