24 d'abril de 2024

148 parelles del Bages, Osona i el Berguedà participen en el programa “Noces d’Or”

L’any 2009 fa 20 anys de la creació del programa “Noces d’Or”

El Ter 3 de març de 2009 a les 17:39
El Conseller de Governació, Jordi Ausàs, amb una parella de Gironella i una de Sant Quirze de Besora
El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, va presidir dilluns al vespre el sopar del programa “Noces d’Or” amb 148 parelles del Bages, Osona i el Berguedà. Al sopar també hi va assistir el coordinador territorial del Departament a la Catalunya Central, Antoni Casassas.

El programa “Noces d’Or”, organitzat per la Secretaria d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques, homenatja les parelles que celebren cinquanta anys de matrimoni o de convivència. El programa, que consisteix en una estada de cinc dies a Santa Susanna, es fonamenta en el fet convivencial de la parella i, alhora, suposa un reconeixement a les parelles que han viscut uns anys difícils de la nostra història recent i han contribuït a la construcció del país.

L’any 2009 fa 20 anys de la creació del programa “Noces d’Or”. Al llarg d’aquests anys el nombre de persones que han sol·licitat participar-hi no ha deixat d’augmentar. Aquest any, per primera vegada, hi haurà 2 períodes de realització. Un primer període comprès entre el 26 de gener i el 27 de març, que possibilitarà la participació de 4.500 persones, i un segon període comprès entre el 14 d’octubre i el 21 de desembre, en el qual participaran 5.100 persones. El nombre total de participants previstos per a aquest any 2009 és, doncs, de 9.600 persones, o 4.800 parelles.

Les activitats que es duen a terme durant l’estada, que es basen en l’atenció i la dinamització de la gent gran, estan organitzades i coordinades per un grup d’educadors de la Fundació Pere Tarrés.
Etiquetes:
Societat