26 d'abril de 2024

Es reprèn el cicle de xerrades per a la millora de la convivència a Manlleu

El projecte «Bon dia» i la «Xarxa Antirumors», aquest dijous al Museu del Ter

elter.net 29 de març de 2023 a les 18:43
Fa unes setmanes es va fer una xerrada antirumors | Aj. Manlleu

El pròxim dijous, 30 de març, a les 18.30 h, al Museu del Ter, es farà un acte obert a la ciutadania on es presentaran dos nous projectes per a la millora de la convivència a Manlleu.


Es tracta d’un cicle de xerrades i taules rodones que porten per títol “Parlem de convivència” i que es va iniciar el passat mes de desembre per tractar temes de seguretat ciutadana, ètica de la comunicació i civisme. Aquest mes de març es reprèn el cicle amb un nou acte de format diferent. Es presentaran dos projectes posats en marxa aquest 2023, dues accions per a la millora de la convivència a la ciutat. Conduirà l’acte la regidora de Cultura i Comunicació, Eva Font, qui presentarà  projectes “Bon dia” i “Xarxa Antirumors”, donant pas a què les persones implicades puguin presentar les accions que s’estan realitzant. L’expert en temes de convivència i interculturalitat, Rodrigo Prieto, posarà el marc teòric de l’acte d’una forma pràctica i participativa.


La presentació del projecte “Bon dia” anirà a càrrec de dues persones del grup impulsor del PEC, el Projecte Educatiu de Ciutat, àmbit en el que neix el projecte. El “Bon dia” és una campanya de comunicació a escala de ciutat que busca la participació i implicació de tota la ciutadania i que apel·la a una acció tan bàsica com és la salutació. La “Xarxa Antirumors” és el segon projecte que es presentarà. Manlleu disposa d’un grup de persones sensibilitzades i formades en interculturalitat i com a agents antirumors, aquestes formacions s’han dut a terme en el marc de projectes com Vincles per la diversitat o Manlleu per la convivència.


Paral·lelament, i en el marc de programa Territori Jove, un grup d’unes 15 joves estan treballant també tot el tema de rumors, discriminacions, perjudicis i estereotips amb les educadores de carrer. L’acte del dijous, 30 de març, és obert a tota la ciutadania i busca apropar aquests projectes a persones amb ganes de formar-se en la interculturalitat i de participar en accions ja existents a la ciutat.

Etiquetes:
Societat