26 d'abril de 2024

L'avaria de l'R3 entre Manlleu i Torelló evidencia encara més la «descoordinació absoluta» del servei

La incidència va provocar que no hi hagués servei de tren durant més de 16 hores

ACN 7 de juny de 2023 a les 16:06
El tren, avariat entre Manlleu i Torelló | ACN

La Plataforma Perquè no ens fotin el tren, formada per usuaris de l'R3, qualifica aquesta última avaria entre Manlleu i Torelló com a un "maltractament de les institucions" cap a les persones treballadores a qui "no garanteixen un servei bàsic en condicions".


Lamenten que després de 12 hores el servei no s'ha restablert -no ha estat fins a les 14:30h d’aquest dimecres- en aquest punt alhora que denuncien una "descoordinació absoluta" entre Renfe, Adif i Rodalies, que no ha informat als usuaris. Des de la plataforma, tornen a denunciar el que per ells és la clau, la falta d'inversió i manteniment en les últimes dècades i assenyalen els polítics i els que estan al capdavant de les institucions responsables de no fer prou per revertir aquesta situació. "És un maltractament cap a les persones, per la falta de responsabilitat que tenen", remarca Núria Prat, que cada dia agafa el tren per anar a treballar a Vic.


La falta de personal qualificat a la zona d'Osona i Vic i el fet que no tenen encara actiu el taller de reparació de trens a Ripoll són altres causes de la problemàtica. La manca d'informació als usuaris és un altre dels temes que denuncien: "Com pot ser que una incidència de les 20h d'ahir no es comuniqui fins a les 8 del matí d'avui, què passa amb els passatgers?". Segons diu, "hi ha una descoordinació absoluta entre Renfe, Adif i Rodalies i , l'un per l'altre, la casa es queda sense escombrar".


L'avaria a la catenària entre Manlleu i Torelló és la cinquena en poc més d'un mes, diu la plataforma. Entre elles, el tall de la línia durant quatre hores entre Planoles i Puigcerdà per l'avaria d'un tren -obligant a desallotjar 80 passatgers- i l'incendi a la catenària a l'estació de Manlleu ara fa un mes. "No és un tema aïllat, el que ha passat avui és gravíssim", afirmava Prat.

Etiquetes:
Societat