25 d'abril de 2024

Èxit de públic a la carpa multicultural de Roda amb la participació de 10 països

Un multitudinari públic es va poder passejar per països tant diversos com Brasil, Pakistan o Costa de Marfil.

El Ter 8 de març de 2009 a les 12:05
Els visitants van poder tastar els productes de 10 països diferents.
Un total de 10 països van estar representats a la Carpa Multicultural de Roda de Ter que un any més s’organitza en motiu de la commemoració del dia internacional de les dones. Un multitudinari públic es va poder passejar per països tant diversos com Brasil, Pakistan, Costa de Marfil, Anglaterra o Marroc, mentre degustaven productes típics de cada un d’ells.

Un any més aquesta ha estat la iniciativa emmarcada en la celebració dels actes del dia de la dona que més èxit de públic ha tingut. Des de l’ajuntament, Maria Martos, regidora d’Igualtat d’Oportunitats Dona-Home ja plantejava la possibilitat d’ampliar l’activitat de cara a properes edicions.

A més de la representació dels diversos països, la carpa també va acollir un seguit de tallers, per exemple, d’elaboració de complements, art floral i la preparació de remeis tradicionals amb herbes remeieres. Pels més petits també hi havia diversos jocs i una col•lecció de 33 jocs construïts amb residus.

A Roda però, els actes per commemorar el 8 de març van començar el dimecres amb una xerrada de la periodista i escriptora Sílvia Soler a la biblioteca. El divendres van continuar amb el tradicional sopar-homeantge. Aquest any es va homenatjar a la Margarida de la Fonda. Per tancar els actes aquest diumenge al PIAD Neus Català s’ha inaugurat una mostra de treballs d’artesania i d’arts plàstiques, realitzats per dones de Roda. Hi participen el Grup de Puntaires, Alumnes de l’escola de dibuix i Alumnes del taller de complements. La mostra es podrà visitar els dies 9 i 10 de març, de 10 a 12 del matí i de 16 a 19 de la tarda.

Arreu de la comarca aquest diumenge es porten a terme diversos actes. A Centelles, aquesta tarda a les 6, l’actriu Montserrat Carulla, oferirà l’espectacle Itinerari de Paraules. A Vic, també a les 6, al Centre Cívic Plaça Osona, s’explicaran contes no sexistes. I a Manlleu, tindrà lloc un dinar al Centre Cívic Frederica Montseny. Els actes però, en la majoria de municipis osonencs, s’allarguen fins a finals de març.

En total hi havia 10 països representats.

Petits i gran van poder participar dels diversos tallers.

Pels més petits hi va haver jocs diversos.

També hi havia 33 jocs reciclats.

Etiquetes:
Societat