26 d'abril de 2024

Osona ha celebrat multitud d'actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona

A Torelló es va fer una caminada, a Vic un dinar i a Balenyà una degustació de dolços, entre d'altres

El Ter 9 de març de 2009 a les 17:14
A la Vall del Ges es va fer una caminada
Multitud d'actes s'han celebrat aquest cap de setmana per celebrar el Dia Internacional de la Dona. Per exemple, el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura va organitzar una caminada sota el lema 'Caminem cap a la igualtat!' aquest diumenge.

Més de 300 persones van participar a la caminada. La particularitat de la caminada és que se surt de quatre poblacions diferents, que són Torelló, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló i Sant Quirze de Besora. Des de
cada una d’aquestes poblacions se segueixen diferents rutes fins arribar al punt de trobada on conflueixen tots quatre recorreguts, i que cada any és el nucli poblacional de Saderra, a Orís.

Mentrestant, a Vic dissabte es va fer un dinar de dones que va aplegar 180 persones. El dinar, sota el lema “Mirades de dones sobre la ciutat de Vic”, es va fer amb l’objectiu de debatre la visió que tenen les dones sobre la ciutat. El dinar es va fer al casal Mossèn Josep Guiteras.

Abans, al migdia, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal i la regidora de Dones, de Joves, de Salut i de Cooperació al Desenvolupament, Gràcia Ferrer, varen fer una rebuda a l’Ajuntament de Vic, on totes les assistents varen gaudir d’una visita turística per la casa de la ciutat. Durant el dinar, es va realitzar una dinàmica per taules, on cada una de les dones havien d’escriure mitjançant unes targetes les preocupacions i propostes per treballar-ho conjuntament als diversos grups.

A Balenyà les activitats, estaven organitzades per la Regidoria de la Dona de l'ajuntament de Balenyà i l'Àrea de Serveis Socials i Ciutadania de la Mancomunitat La Plana. L'acte central va tenir lloc el diumenge a la plaça Josep Espona. Hi va haver una trobada de dones del poble, que van participar aportant un pastís que havien fet a casa. Es va fer un tastet de pastissos, coques i flams. Més tard, un sorteig de cinc premis entre les dones participants, gentilesa dels establiments del poble. Unes 100 persones van participar en l'activitat.

Un dia abans es va fer la conferència 'Les dones i les filosofies' a càrrec de Conxa Llinars, una de les coautores de l'exposició que va aprofundir sobre el tema.

A Manlleu també es van celebrar actes. Veure galeria d'imatges.

L'acte central va ser el divendres 6 de març amb la lectura del manifest, una xocolatada, representació de diferents oficis o interpretació de contes no sexistes a la plaça Fra Bernadí. El dissabte es va fer una sessió de cinema i una hora del conte, i el diumenge un dinar popular al Casal Cívic Frederica Montseny. Aquest proper divendres s'entrega el Premi de narrativa Frederica Montseny i es representa l'obra de teatre 'M de Roig-Paraules d'avui' de Montserrat Roig.

La plaça Espona de Balenyà es va omplir de gent per celebrar el Dia de la Dona

A Vic es va fer un dinar amb la participació de 180 dones

A la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic es va fer la recepció

Etiquetes:
Societat