24 d'abril de 2024

Ràdio Manlleu emetrà el podcast «Tu, calla» coincidint amb el centenari de la ràdio a Catalunya

Es narra la història del manlleuenc Eduard Rifà, qui va contribuir per fundar l'Associació Nacional de Radiodifusió

elter.net 23 de febrer de 2024 a les 12:26
El podcast combina la narració d?aspectes familiars d?una família i una època

A partir del pròxim dilluns, 26 de febrer, Ràdio Manlleu emetrà cada dia (13h) un episodi del podcast “Tu, calla. Silencis i oblits en les memòries de Josefina Rifà i la radiodifusió a Catalunya”, produït i dirigit per Dolors Martínez, actriu i radiofonista.


Es podran escoltar un total de 33 capítols, basats en les memòries de Josefina Rifà i Rierola, filla del manlleuenc Eduard Rifà i Anglada. Es tracta d’un relat personal on explicant les seves vivències i que se centra sobretot en la vida del seu pare, des del seu naixement de l’empresari a Manlleu, passant per la creació de Ràdio Barcelona l’any 1924 o els problemes polítics que va tenir.


Eduard Rifà i Anglada va néixer a Manlleu l’any 1882, de família d’industrials tèxtils va destacar per la seva implicació a la ciutat, va ser l’impulsor de la recuperació de la Setmana Santa l’any 1917, redactor del Diari Manlleu dels anys vint, a més de ser president de la Caixa Manlleu fins a la seva mort l’any 1938. Rifà va ser el propietari de la marca de piles LOT, d’aquí va néixer la denominació de les llanternes. L’any 1924 fou un de l'impulsor de Ràdio Barcelona i l’Associació Nacional de Radiodifusió.


El podcast combina la narració d’aspectes familiars d’una família i una època, amb elements que ho posen en context en l’actualitat, ajudant l’oient a endinsar-se en una etapa apassionant i convulsa de la història a Catalunya.


Etiquetes:
Cultura