24 d'abril de 2024

Tanquen una barberia i un taller mecànic de Manlleu per irregularitats greus

Els comerços no disposaven de llicència d'activitat, tenien treballadors en situació irregular i problemes de salubritat

elter.net 26 de febrer de 2024 a les 09:56
Les inspeccions es realitzen de manera aleatòria des de l'any passat

La Policia Local de Manlleu, en el marc d’inspeccions conjuntes amb Treball i el cos de la Guàrdia Civil, van inspeccionar dues barberies i un taller mecànic del municipi, amb el resultat del tancament cautelar de dos dels establiments.


Aquestes inspeccions es realitzen, des de l’any passat, de manera aleatòria a diferents establiments de Manlleu, per comprovar si es dona la normativa medi ambiental, de salut pública o de treball, entre d’altres. El passat 20 de febrer es van visitar dues barberies i un taller mecànic, on es van detectar irregularitats greus en dos dels establiments i lleus en el tercer. En el cas d’una de les barberies es va detectar una sèrie d’irregularitats greus, com no disposar de llicència d’activitat, tenia treballadors en situació irregular sense contracte de treball i mostrava greus problemes de salubritat al no disposar d’aigua corrent ni de mitjans de desinfecció dels estris de barberia.


En la inspecció al taller mecànic es va detectar que el local no disposa de llicència o comunicació prèvia d’activitat, no disposa d’assegurança de responsabilitat civil, no disposa de registre d’inscripció al gremi de tallers ni tenen full de dipòsit del vehicle per a la seva reparació. Al taller també es va detectar una gran acumulació de residus generats per l’activitat de planxisteria, elevant la càrrega de foc a la nau, que no disposa d’extintors. En el moment de la inspecció es va obstaculitzar la funció inspectora no obrint el taller i enxampant als treballadors, en situació irregular i sense contracte, fugint del lloc per la part del darrera. Per tot això, la Policia Local va procedir al tancament cautelar de l’establiment.

Etiquetes:
Societat