26 d'abril de 2024

Primera reunió de la taula de la crisi de la Vall del Ges, Orís i Bisaura

La creació d’ocupació va estar en el punt de mira de la reunió.

El Ter 11 de març de 2009 a les 19:51
La creació d’ocupació va estar en el punt de mira de la reunió.
La seu del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura va acollir aquest dimarts la primera reunió de la taula de la crisi. Responsables polítics del territori, representants sindicals, associacions empresarials, Gestiomat i la Universitat de Vic per debatre sobre les possibles línies d’actuació per fer front a l’estat de crisi.

Fons de contingència municipals i la coordinació dels recursos dins del territori es van veure com a vies necessàries d’actuació. Per altra banda, també es va veure necessari donar suport al teixit empresarial que genera activitat i dóna feina a la resta de població a partir de mesures que facilitin el manteniment de l’activitat econòmica de cada sector.

En aquesta línia, es va considerar necessari fer un anàlisi dels sectors productius de la Vall del Ges, Orís i el Bisaura per tal d’identificar-ne les necessitats. La creació d’ocupació va estar en el punt de mira de la reunió i es va considerar que una actuació conjunta de tots els municipis podria tenir més força davant de l’administració, de manera que en la mesura que surtin programes d’ocupació finançats total o parcialment per l’administració, l’objectiu és presentar el territori com a unitari i vincular les necessitats de mà d’obra a nivell global de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

Per altra banda, es van donar comptes de l’estat actual en què es troba la creació de l’empresa d’inserció sociolaboral que acompanyarà la creació de l’aula del bosc de Sant Nazari i que té com a principal objectiu generar ocupació entre les persones amb més dificultats per trobar feina. Actualment s’està treballant en el pla d’empresa per posar en marxa el projecte i es creu que de cara als propers mesos aquesta iniciativa ja podrà començar a generar ocupació.

La unanimitat de tirar endavant amb totes aquestes propostes va ser la tònica de la taula de cris, que preveu reunir-se d’aquí a un mes.
Etiquetes:
Societat