23 d'abril de 2024

Els treballadors de Vitri acaben acceptant la resolució d'Inspecció de Treball

Pel que fa a les indemnitzacions que percebran els treballadors, han quedat situades en 35 dies per 24 mensualitats

El Ter 13 de març de 2009 a les 15:02
Una imatge del comitè d'empresa de Vitri
Després de tres mesos de negociacions intenses i reunions inacabables, finalment s’han tancat els tràmits de l’expedient de regulació d’ocupació de l’empresa Vitri de Torelló. Finalment, un cop van expirar tots els terminis i pròrrogues, va ser Inspecció de Treball qui va dir-hi l’última paraula.

Els treballadors, amb uns resultats ajustats (34 a favor, 27 en contra i un vot en blanc), van acceptar aquesta resolució. Cesc Poch, del sindicat UGT, explica que finalment, la resolució afecta només una part dels 71 treballadors de l’empresa, que algunes fonts apunten que ara serien 68, ja que 31 van quedar desafectats. Segons Poch, el fet que no hi hagués acord ha fet que fos un dels expedients més complicats en què s’han involucrat en els últims anys.

Pel que fa a les indemnitzacions que percebran els treballadors, han quedat situades en 35 dies per any treballat, en un màxim de 24 mensualitats. Els topalls són de 45 mil euros en els treballadors que portaven 20 anys a l’empresa. Per als treballadors afectats amb una antiguitat d’entre 20 i 30 anys, les indemnitzacions són de 50 mil euros i, finalment, pels que feia més de 30 anys que eren a l’empresa 55 mil euros. Alguns d'aquests treballadors
Etiquetes:
Economia i empresa