26 d'abril de 2024

Gurb urbanitzarà la carretera de Sant Bartomeu per convertir-la en trama urbana

L'objectiu és que amb aportacions com la del programa FEDER es pugui anar completant el pressupost.

El Ter 16 de març de 2009 a les 18:20
Actualment aquest tram està concebut com una carretera malgrat que hi ha habitatges a banda i banda.
Gurb farà un carrer amb voreres, arbres, aparcament a banda i banda i un carril bici el tram de la carretera de Sant Bartomeu (BV-4601) que va des del giratori de l'Esperança fins al giratori que hi ha poc abans del pavelló municipal. Amb aquesta obra el municipi guanyaria identitat, segons l'alcalde, Joan Roca (CiU).

L'alcalde admet que el fet que el poble no tingui actualment una trama urbana fa que 'tothom que passi per Gurb' no en sigui 'conscient' perquè només circulen per les diferents carreteres que creuen el municipi que són la principal xarxa arterial del poble.

El cost d'aquesta actuació és de 6 ME. L'objectiu és que amb aportacions com la del programa FEDER es pugui anar completant el pressupost. Actualment la Diputació hi faria una aportació de 770.000 euros i redactaria el projecte que té un cost de 160.000 euros. L'àrea de vies locals de la Diputació que és la titular de la carretera faria una aportació 1 ME euros per deixar el ferm en plenes condicions abans de deixar de ser el titular del tram.

Els trams d'aquesta zona on encara hi ha camps aportarien contribucions especials d'urbanització quan els titulars desenvolupessin els diferents plans parcials projectats. En canvi, els veïns que actualment tenen la seva residència en aquesta zona no farien aportacions econòmiques extres. Per Joan Roca aquesta aportació suplementària seria 'difícil de justificar' tenint en compte que actualment l'entrada principal d'aquests habitatges s'havia fixat pel vial paral•lel a la carretera.

L'alcalde diu que el projecte és una de les 'prioritats' de l'actual mandat. Si el projecte no es podés completar en la seva totalitat s'optaria per executar-lo en els trams urbanitzats per anar-lo executant posteriorment en diferents fases.