25 d'abril de 2024

Presenten el disc ‘Balla la teva mare. Danses recollides a la Vall del Ges’

Són peces tradicionals de la Vall del Ges, d’entre els segles XVII i XX

El Ter 21 de març de 2009 a les 14:00
Assaig de Tarasca
Avui a la una del migdia a la Biblioteca Dos Rius de Torelló ha començat la presentació del disc compacte titulat ‘Balla la teva mare. Danses recollides a la Vall del Ges’. Aquesta iniciativa ha estat promoguda i ideada pels Dansaires de la Vall del Ges i en la qual, també ha col·laborat l’Ajuntament de Torelló. Les cançons que componen el disc són font d’un arxiu antic. Són peces tradicionals de la Vall del Ges, d’entre els segles XVII i XX.

Algunes de les peces que componen aquest disc compacte han decidit deixar-les amb les mateixes característiques originals de la seva època. D’altres, en canvi, han estat modernitzades en la part tímbrica per tal de tenir un caire semblant al que estem acostumats a partir d’instruments com la gralla, la bateria i la guitarra elèctrica.

Una de les coses que es pretén amb la producció d’aquest disc, és tenir les peces en so, enlloc de tenir-les tansols en partitura.

Les danses de la música han anat a càrrec de Tarasca i els components de músicAmida, els arrenjaments i la producció són de Xevi Capdevila i les veus d'Eva Mayo i Guillem Rico. L'enregistrament es va fer als estudis de músicAmida el desembre de l'any passat i el disseny gràfic ha anat a càrrec d'Arnau Solà.
Etiquetes:
Cultura