26 d'abril de 2024

Sant Sadurní d'Osormort vol incrementar la seva població

L’augment poblacional de Sant Sadurní passa per experimentar un creixement en el marc dels anomenats ‘llocs controlats’

El Ter 23 de març de 2009 a les 19:15
Enric Riera és l'alcalde, per CiU, de Sant Sadurní d'Osormort
Créixer. Aquest és l’objectiu del municipi més petit de la comarca d’Osona, Sant Sadurní d’Osormort, i que és recollit en el seu futur Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, l’anomenat POUM, del qual ja se n’ha fet la seva aprovació inicial.
La voluntat del consistori, integrat per un únic regidor, és passar dels actuals 91 habitants fins a la quantitat de 250 o 300 veïns, xifra que situaria Sant Sadurní en els mateixos paràmetres demogràfics de la dècada dels 50.

Tal i com contempla el POUM, l’augment poblacional de Sant Sadurní passa per experimentar un creixement en el marc dels anomenats ‘llocs controlats’. Aquestes àrees serien la zona propera a l’actual edifici de l’ajuntament i de l’església, així com també la urbanització que actualment hi ha al terme municipal, la qual s’hauria d’ampliar en cas de voler acollir més habitants.

La idea del POUM també és readaptar el caràcter d’aquesta mateixa urbanització, la qual acull bàsicament segones residències.

Una altra qüestió que inclou el POUM de Sant Sadurní d’Osormort és l’ampliació de les pedreres, les quals constitueixen una de les principals activitats econòmiques del nucli.