25 d'abril de 2024

Es commemoren els 30 anys de la constitució dels ajuntaments democràtics

A Osona, el cas més notable de permanència en un ajuntament és el de l’alcalde de Seva, Josep Palmarola

El Ter 16 d'abril de 2009 a les 14:47
El logotip de l'efemèride
Aquest dijous, 16 d’abril, es commemoren els 30 anys de la constitució dels ajuntaments democràtics. Es preveu que es reuneixin alcaldes actuals com exalcaldes que van accedir als primers ajuntaments de la Democràcia, el 1979.

A Osona, el cas més notable de permanència en un ajuntament és el de l’alcalde de Seva, Josep Palmarola, que s’ha mantingut al càrrec de manera ininterrompuda fins al dia d’avui. Palmarola recorda la il·lusió de la població per poder desenvolupar un projecte democràtic i treballar pel poble. El que si que remarca és que la política municipal ha canviat força en aquests 30 anys.

Palmarola es mostra satisfet de les vuit legislatures consecutives, que li han permès poder veure la continuïtat dels projectes. Palmarola, de CiU, ha posat data a la seva retirada: el primer diumenge de juny del 2010, el dia de la festa dels avis de Seva. Quan va guanyar les últimes eleccions, el 2007, ja va anunciar que no esgotaria el mandat i que plegaria un any abans dels comicis.

D’altra banda Manlleu, Joan Usat va ser el primer alcalde democràtic. Usart recorda que no s’esperaven que la seva proposta sota el nom de Grup Nacionalista de centre esquerra fos el més votat i per tant que esdevingués alcalde. Usart recorda com quan van entrar la l’ajuntament.

El municipalisme català celebrarà l’efemèride amb un acte institucional a Barcelona, que començarà a les 18 hores, i comptarà amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla; diverses personalitats del govern català i una àmplia representació del món local , de la política i del govern de la Generalitat de Catalunya.Entre les presents hi havia Pere Prat com a vice-president de la Federació de Municipis de Catalunya i també en nom dels alcaldes d’Esquerra Republicana de Catalunya i també el mateix Joan Usart.
Etiquetes:
Política Municipal