25 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Tona preveu estalviar 400.000 euros aquest 2009 per fer front a la baixada d'ingressos

Entre d'altres, es controla la despesa centralitzant les compres corporatives o es redueixen els plenaris

El Ter 22 d'abril de 2009 a les 10:21
Tot l'equip de govern de Tona va presentar les mesures d'estalvi
L’ajuntament de Tona ha decidit impulsar diverses mesures d’ajust i estalvi pressupostari davant l’actual situació de crisi econòmica i, sobretot, la reducció dels ingressos provinents de llicències d’obres. En el cas de Tona aquests ingressos han baixat en un 90%.


Les mesures vigents durant l’exercici 2009 permetran estalviar un total de 404.000 euros. Entre les mesures destaca la reducció del sou de l’alcalde en un 10% i la reducció dels plenaris a un total de cinc durant el 2009. També s’han reduït costos en contractes de diferents serveis de neteja i manteniment en un 15%, i les despeses operatives en instal•lacions en un 10%. També s’augmenta el control de la despesa centralitzant les compres corporatives i amb prèvia autorització del responsable polític. En els dos primers mesos d’aplicació d’aquesta mesura el consistori ha vist com entraven un 80% menys de factures. Josep Salom, alcalde de Tona, explica que no hi havia tant control de les partides com ara.

Altres mesures han estat externalitzar la gestió de serveis de neteja d’edificis públics o d’esdeveniments com la fira Fil a l’agulla, estalvi energètic en l’enllumenat públic i major eficiència dels equips de climatització i refrigeració, o reducció de les hores extraordinàries, de les despeses de personal o dels costos de les assegurances.
Etiquetes:
Economia i empresa