25 d'abril de 2024

Sant Hipòlit i les Masies de Voltregà recuperaran la figura del sereno

L'alcalde nega que la creació d'aquesta figura respongui a un augment dels fets delictius en els municipis.

El Ter 24 d'abril de 2009 a les 20:42
Actualment, s'han iniciat els tràmits per a la creació i contractació del sereno.
Segons ha explicat l'alcalde de Sant Hipòlit, Xavier Vilamala (PSC), l'objectiu de la recuperació de la figura del sereno respon a les polítiques 'd'atenció a les persones' que han impulsat els dos ajuntaments.

Vilamala assegura que donar atenció 'les 24 hores del dia' és 'quasi' una 'obligació' de manera que el futur sereno servirà per tenir una 'petita cobertura' d'atenció ciutadana a les nits.

També haurà de servir per tenir una actuació 'ràpida' en cas d'alguna incidència mentre s'espera l'arribada dels serveis d'emergències o els Mossos d'Esquadra. L'alcalde nega que la creació d'aquesta figura respongui a un augment dels fets delictius en els municipis. Les estadístiques de fets delictius dels dos municipis són 'les normals' per aquest tipus de poblacions.

Actualment, s'han iniciat els tràmits per a la creació i contractació del sereno. Altres municipis com ara Sant Pere de Torelló i Sant Vicenç de Torelló també han apostat per recuperar la figura del sereno durant les nits. El passat estiu els dos municipis van crear temporalment aquest servei. Tot i estar molt satisfets del resultat, els dos municipis van decidir no mantenir el servei per l'alt cost econòmic que tenia.
Etiquetes:
Societat