25 d'abril de 2024

Manlleu inaugura l'exposició per prevenir el consum de drogues 'I tu, de què vas?'

Es calcula que uns 300 alumnes de Manlleu visitaran l'exposició durant aquests dies

El Ter 5 de maig de 2009 a les 19:08
L'exposició s'ha inaugurat aquest dimarts
Des de fa uns dies la plaça Fra Bernadí acull l’exposició ‘I tu de què vas?’. Es tracta d’una mostra itinerant de la Diputació de Barcelona per prevenir l’inici al consum de drogues, sobretot, entre el col•lectiu de joves d’entre 12 i 16 anys.

Aquest dimarts es va fer la inauguració amb la presència de la coordinadora de l’àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Àngels Nogué, que va destacar el consum de drogues cada vegada comença abans i que els joves veuen el risc com un element propi.

L’exposició està distribuïda en cinc àmbits diferents interactius que aporten informació, desfan falsos mites, mostren actituds, expliquen influències i aporten presa de decisions. L’objectiu és la reflexió sobre els factors que poden influir en l’inici d’aquest hàbit de consumir drogues i enfortir el rebuig cap a les drogues. L’exposició va iniciar-se el 2007 i des de llavors l’han visitat 10.343 alumnes i més de 28.000 persones. L’alcalde de Manlleu, Pere Prat, va destacar la importància de la prevenció.

La mostra es podrà visitar fins el 17 de maig. Es poden realitzar visites concertades per a grups. Es calcula que uns 300 escolars de Manlleu la visitaran. A les escoles, a part de les visites guiades, es realitzaran diferents tallers a alumnes d’ESO i, adreçat a professors i educadors, es durà a terme una sessió formativa específica.

D’altra banda, el 12 de maig a les 21.15 h i a l’auditori de Caixa de Manlleu es farà una sessió formativa per a mares i pares, titulada “I tu, com actues?”. Aquesta sessió està oberta a la participació de tota la població.

L’exposició s’emmarca en el pla comunitari de prevenció de drogodependències de Manlleu que va del 2006 al 2010. De fet, en els últims anys ja s’han fet actuacions per reduir els problemes derivats del consum de drogues, com tallers de prevenció entre alumnes de tercer i quart d'ESO i l'obra de teatre 'No em ratllis'.

Un globus al centre de la plaça Fra Bernadí acull l'exposició

L'exposició es podrà visitar fins al 17 de maig

Etiquetes: