26 d'abril de 2024

El Consorci del Lluçanès estudia gestionar directament la recollida de fracció orgànica

Per Masramon el Consorci ha de garantir amb la seva pròpia organització poder oferir el servei a un preu 'just'.

El Ter 7 de maig de 2009 a les 18:55
El nou president del Consorci del Lluçanès, Josep Maria Masramon.
El Consorci del Lluçanès estudiar crear un sistema propi de gestió de residus orgànics per a tots els municipis. El nou president, Josep Maria Masramon (CiU), assegura que un cop al 2010 s'hagi de començar a aplicar de manera progressiva i obligatòria la recollida selectiva de la fracció orgànica caldrà replantejar l'actual sistema tenint en compte les 'particularitats' de la zona.

Aquest sistema passaria per gestionar la recollida des del consorci amb acord amb alguna altre institució ja sigui amb el Consell Comarcal d'Osona amb qui actualment la majoria de municipis fa la recollida o amb altres institucions com la Mancomunitat La Plana que ha proposat al consorci aplicar el sistema porta a porta.

L'objectiu del Consorci del Lluçanès passaria perquè tots els pobles del Lluçanès optessin per aplicar el mateix sistema de recollida de la fracció orgànica i poder implantar així una gestió 'eficaç' que permeti reduir costos. El nou president del Consorci del Lluçanès deixa clar que fer la recollida de fracció orgànica en aquesta zona pot ser car per les particularitats de la zona ja que hi ha 'uns quilometratges' respecte el punt on es fa el tractament, distància entre els diferents nuclis o que la zona no té una gran població.

De moment s'han mantingut contactes amb les dues institucions d'Osona que actualment treballen en la gestió de residus que són el Consell Comarcal, que és qui actualment gestiona els residus de la majoria de municipis de la zona, i la Mancomunitat La Plana. El Consorci del Lluçanès ha rebut una proposta de la Mancomunitat La Plana per aplicar el sistema porta a porta. Masramon admet que els ha arribat la proposta i que l'estan estudiant. El nou president d'aquest ens assegura però que veu 'complicat' aplicar aquest model tot i que hi ha poblacions que els està funcionant 'molt bé'.

Per Masramon el Consorci del Lluçanès ha de garantir amb la seva pròpia organització poder oferir el servei a un preu 'just'. El president considera que en període de crisi econòmica no es pot fer un gran augment de la taxa d'escombraries per poder cobrir el cost d'aquest servei de manera que cal estudiar l'alternativa més econòmica.

Actualment tots els municipis del Lluçanès fan recollida selectiva de residus si ve només Prats de Lluçanès fa selecció dels diferents tipus de fracció orgànica. A partir del 2010 els grans productors d'aquest tipus de residus hauran de començar a aplicar la separació d'aquest tipus de residus i posteriorment la resta d'habitatges i activitats.
Etiquetes: