24 d'abril de 2024

Una exposició al Punt-às de Sant Hipòlit reflexiona sobre els orígens dels topònims

L'objectiu és ajudar a preservar un patrimoni lingüístic i cultural tan ric, de vegades en perill de desaparèixer

El Ter 12 de maig de 2009 a les 13:51
Una imatge extreta de la part interactiva de què també consta l'exposició
‘Mots amb arrels. Els noms de lloc ens parlen’. És el títol d’una exposició que es pot veure des d’aquest dimarts i fins al 18 de maig al Punt-às de Sant Hipòlit. L’exposició ja s’ha pogut veure al biblioaccés de les Masies de Voltregà.

Montse Puigví, responsable del Pla d’Entorn, comenta que el projecte va semblar interessant perquè promociona la llengua catalana. L’exposició vol ser un toc d’atenció vers la importància dels topònims com a mots descriptius i també un punt d’alerta davant la degradació de la llengua catalana. Segons Puigví, l’han estat visitant escolars de Cicle Superior de Primària i també alumnes de Secundària, que s’han mostrat encuriosits per l’origen dels noms de pobles, ciutats, torrents o muntanyes.

L’objectiu de ‘Mots amb arrels. Els noms de lloc ens parlen’ és fer conèixer i ajudar a preservar un patrimoni lingüístic i cultural tan ric que de vegades està en perill de desaparèixer o de tergiversar-se. La mostra l’han coproduït Caixa Sabadell i la Generalitat a través de la Comissió de Toponímia amb el comissariat de Joan Avellaneda. També hi ha intervingut el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions.
Etiquetes:
Ràdio Manlleu