25 d'abril de 2024

Tot a punt per a una nova edició de la Fira Artesanàlia de Manlleu

La fira, a més d’artesans també compta amb un gran ventall d’activitats lúdiques.

El Ter 14 de maig de 2009 a les 19:50
Una imatge de la fira Artesanàlia del 2008
Aquest cap de setmana Manlleu acull una nova edició de la Fira Artesanàlia. La fira està dedicada a l’artesania, l’oci, el comerç i el lleure a Manlleu. En aquesta edició el certamen fa una aposta per l’artesania de qualitat. Per aquest motiu, l’Associació d’Artesans d’Osona, Introart, ha assessorat en el procés de selecció d’artesans que, realment, facin artesania i no revenda d’objectes.

Introart també organitza una sèrie de tallers, demostracions i performances pensades per apropar l’artesania als visitants. Durant tres hores hi haurà tallers per interactuar amb oficis com ferrer, cisteller, ceramista o picapedrer. D’altra banda, també es fa la segona edició de les Jornades Tècniques Introart on es tractaran els nous reptes per l’artesania entorn de les noves tecnologies i nous materials.

També es faran dues performances a càrrec de l’Associació Catalana d’Artesans del Vidre i de la ceramista Nayra Caritx. Pel que fa a tallers, també n’hi haurà dedicat a la festa del Serpent. Es tracta d’un nou espai experimental. El MAB, Manlleu Associació de Botiguers, aquest 20 de maig compleix deu anys i a Artesanàlia hi tindrà un espai amb una exposició d’aquesta dècada. També organitzarà activitats per promocionar els seus productes com tastes, demostracions de novetats o explicació de contes. Enguany el MAB ha ideat dos espais, per una banda les desfilades i per l’altra un espai a la carpa. En parla Carme Peix en representació del MAB.

Es faran dues desfilades de models amb la participació de 17 comerços dissabte a les vuit del vespre i diumenge a les 7 de la tarda, i dues desfilades de moda canina. També hi haurà el sisè concurs Play-MAB adreçat a nens de 6 a 12 anys. Paral•lelament, es dóna un nou impuls a la fira Moto Auto Antic amb una trobada de vespes, lambrettes i cabretes.

La fira, a més d’artesans també compta amb un gran ventall d’activitats lúdiques i amb la participació de múltiples entitats de la ciutat que aprofiten la fira per donar a conèixer la seva activitat. Com sempre, la fira estarà ubicada al passeig del Ter, enguany amb una reorganització de l’espia degut al es obres de reconstrucció del mur del canal industrial.

Per a l’ocasió El MIT també ha ideat unes visites teatralitzades entre d’altres activitats. Hi haurà també una jornada de portes obertes de dissabte a dilluns i les teatralitzacions a càrrec de la companyia Corcia Teatre sota el títol de: Les figures d'aigua. En el marc de totes aquestes activitats dissabte també tindrà lloc la inauguració de l'exposició ‘Les Veus de les colònies. Cal Rosal 1858-2008’.
Etiquetes:
Cultura