25 d'abril de 2024

Alpens celebra la Fira del Jovent que comptarà amb més de 50 forjadors de ferro

Fa dos mesos van convocar un concurs on s’hi han presentat un total de 27 obres.

El Ter 22 de maig de 2009 a les 20:46
Cartell de la fira
Aquest cap de setmana Alpens celebra la Fira del Jovent d’Alpens que enguany suma nou edicions. Tot i que el títol ‘pot confondre’ és una fira dedicada a tothom qui tingui curiositat pel món de la forja, vulgui veure forjadors professionals i també vulgui saber què passava a Alpens l’any 1873. Demà hi haurà una trobada de ferrers durant tot el dia a més de l’elaboració conjunta de l’obra ‘L’Arbre de Vulcano’.

Entre les activitats destaca la trobada de forjadors. Fa dos mesos van convocar un concurs on s’hi han presentat un total de 27 obres. El diumenge al matí tindrà lloc l’entrega de premis ‘1r Premi Alpens de Forja Artística 2009’ i la xerrada ‘L’Art de la forja, innovació i tradició’.

També tindrà lloc el XVII Cicle Solc, música i tradició al Lluçanès amenitzant la Batalla d’Alpens amb la ‘Companyia Germans Rebaixinc’ i a dos quarts de dotze, es farà un ball amb ‘Ministrils del Raval’.

Durant el matí del dissabte visitaran la fira Josep M. Palau i Gemma Boix, directors dels Serveis Territorials de la Catalunya Central del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i del Departament de Cultura respectivament.
Etiquetes: