26 d'abril de 2024

Els 25 anys dels gegants de Vila-seca són l'atracció principal de la festa major

Dissabte es farà la vintena caminada popular i un espectacle infantil, a més de la sisena trobada d’ous

El Ter 29 de maig de 2009 a les 13:42
La parella de gegants de Vila-seca que celebren l'aniversari
La festa major de Vila-seca, que comença aquest divendres, tindrà com a element primordial l’aniversari dels gegants de la colònia, que fan 25 anys. Les dues figures, en Vila i la Seca, seran protagonistes destacades de la festa, juntament amb els 12 capgrossos, que estan inspirats en contes infantils com la Blancaneus o l’Alícia al País de les Meravelles.

Mercè Albi, presidenta dels Amics de Vila-seca Cultural, comenta que els gegants i capgrossos es van crear la festa major del 1984, com a iniciativa d’un grup de joves per commemorar els 100 anys de la colònia. Enguany, s’ha convidat els gegants de Vila-seca, a Tarragona, amb qui mantenen bona relació.

La festa major arrenca divendres a les 6 de la tarda, amb un concurs de dibuix i la confecció d’un mural sobre els gegants. A les 10 del vespre es farà una engegada de coets i un repic de campanes, seguida de l’actuació del grup Ubrique’s Band, un component dels quals és de Vila-seca. Dissabte es farà la vintena caminada popular i un espectacle infantil, a més de la sisena trobada d’ous. A la nit, es repetirà la Tasca de Nit, amb bona acollida l’edició passada.

Diumenge, abans de la trobada gegantera, hi haurà desperta amb música, xocolatada i arengades a la brasa. La festa acabarà diumenge a la tarda amb bingo, traca i ressopó.
Etiquetes: