24 d'abril de 2024

Estat, institucions i ACVOT homenatgen les víctimes de l'atemptat de Vic al cap de 18 anys

El ministre de l'Interior ha apal·lat a que no es repeteixin els actes terroristes

El Ter 13 de juny de 2009 a les 16:22
Les autoritats que han participat en l'homenatge de l'atemptat de Vic
Fins a 18 anys han hagut de passar perquè les víctimes de l’atemptat de la caserna de Vic rebin l’homenatge que tant havien reclamat les víctimes. L’acte d’homenatge s’ha dut a terme aquest dissabte al migdia al solar que ocupava la casa-caserna de la Guàrdia Civil de Vic.

El 29 de maig de 1991 el comando Barcelona d’ETA hi va atemptar amb un cotxe bomba provocant nou persones mortes, cinc de les quals eren menors i 28 ferits.

La commemoració, en què hi havia al voltant de 300 persones, ha començat a dos quarts d’una del migdia i ha estat presidit per el president de L’associació de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas Rincón, l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, el president de la Generalitat, José Montilla i el ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba qui ha apel·lat a que no es repeteixin aquests actes de barbàrie terrorista.

Entre les diverses personalitats presents a l’acte hi ha faltat els sindicats policials que han refusat ser-hi a causa de la utilització política que es fa dels atemptats terroristes. Tot i això, sí que hi han format part de la comitiva els màxims representats de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra.

La placa "en record a totes les víctimes del terrorisme" que s’ha descobert avui quedarà col.locada al voral del solar on hi havia la casa-caserna i posteriorment, quan es construeixi la biblioteca prevista per aquest espai, és traslladarà al seu interior.

Placa en record a les víctimes de la casa-caserna de la Guardia Civil de Vic

El president d'ACVOT, José Vargas Rincón, durant el seu parlament

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha recordat el moment de l'atemptat

El president de la Generalitat, José Montilla, ha tingut paraules per tots els cossos policials

Galeria de fotos

Etiquetes:
Societat