25 d'abril de 2024

El Consell Comarcal demana una reforma del batxillerat nocturn però sense especificar que es mantingui a Vic

Tot i les mobilitzacions Educació manté la seva decisió al•legant baixa matrícula i alt absentisme

El Ter 26 de juny de 2009 a les 09:13
La moció sobre el batxillerat nocturn ha estat el més destacat del ple del Consell Comarcal d´Osona d´aquest juny
El Consell Comarcal d'Osona ha aprovat aquest dijous una moció alternativa a la presentada inicialment per ERC on s'insta al Departament d'Educació a fer una proposta 'contundent' i 'potent' de reforma del batxillerat nocturn on es tingui en compte el territori.

El vicepresident, Josep Colomer (PSC), ha defensat que en el text no es demani explícitament el manteniment del batxillerat nocturn a Vic, que Educació ha decidit suprimir, perquè el consell ha de tenir una mirada de 'més abast' que vagi més enllà de l'àmbit local.

Des d'ERC, el conseller comarcal, Jordi Casals, diu que la seva moció coincideix plenament en que cal un 'replantejament' del batxillerat nocturn. ERC considera que havia plantejat una moció 'assumible' i considera que el text només fa 'equilibris partidistes' entre PSC, CiU i els Independents que integren l'actual govern.

Al final la moció alternativa es va aprovar amb el vot favorable dels grups que donen suport al govern, l'oposició d'ERC i l'abstenció d'ICV i PxC que no havien pogut consultar el text de la moció finalment aprovada perquè no se'ls havia entregat. El Departament d'Educació va anunciar fa uns mesos la seva intenció de suprimir el batxillerat nocturn a diverses poblacions catalanes, entre elles Vic. Tot i les mobilitzacions Educació manté la seva decisió al.legant baixa matrícula i alt absentisme.
Etiquetes:
Societat