27 d'abril de 2024

La liberalització del mercat elèctric farà augmentar les taxes

El 1 de juliol es va fer efectiu el lliure mercat elèctric en el que fins el 2011 només hi opten empreses espanyoles

El Ter 2 de juliol de 2009 a les 17:21
Comptadors de la llum que amb el canvi de comercialitzadora no caldrà canviar
Des d’ahir ha entrat en vigor la llei de liberalització del mercat elèctric. És el mateix cas que el que va passar mesos enrere amb el sector de la telefonia i Internet. A partir de l’1 de juliol es pot triar la comercialitzadora amb la que es vol contractar l’energia elèctrica. La liberalització suposarà un increment de les taxes.

Tot i això, és moment d’aprofitar les millors ofertes i descomptes que ofereixin les diferents operadores elèctriques per estalviar en temps de crisi. David Ventura, assessor de consum de Wenidon, recomana llegir-se la lletra petita del que ens ofereixin.

En el mercat elèctric hi ha entrat grans empreses comercialitzadores com Unión Fenosa, Factor Energia o Centrica. A més de les empreses espanyoles, a partir del 2011 també hi podran entrar les operadores europees. Aquesta liberalització pot comportar per als consumidors augments o estalvis considerables en l’import de la factura de la llum. Ventura explica quina és la situació amb la que ara han quedat particulars i empreses.

Per tots aquells que necessitin rebre ajuda sobre la liberalització del mercat elèctric es recomana buscar un assessor de consum o informar-se a través del 012 o a la web Gencat.cat.

Institut Català d'Energia

Etiquetes:
Societat