26 d'abril de 2024

Sis alumnes d'Osona participen al programa formatiu Profit

El programa dóna coneixements formatius en el sector de la restauració i també de català per a treballadors nouvinguts

El Ter 10 de juliol de 2009 a les 16:43
Cinc dels sis alumnes amb representants de la Generalitat i el Gremi d'Hostaleria d'Osona
Aquest divendres al migdia s’han lliurat els diplomes als alumnes participants al curs de restauració PROFIT. Es tracta d’un programa orientat a la formació integral dels treballadors, que es desenvolupa amb el finançament dels departaments d’Innovació, Universitats i Empresa.

El curs, que per primera vegada s’ha fet a Vic, va tenir lloc entre el 4 i l’11 de juny al restaurant xinès Mandarín i hi van participar sis alumnes. Josep Maria Palau, director dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del departament d’Innovació, Universitats i Empresa, explica que són cursets de 20 hores lectives.

En un segon bloc també s’ensenyen els coneixements bàsics perquè els alumnes puguin atendre el públic en català. Les sessions d’aquest curs s’adrecen al personal sense formació específica en atenció al client i servei d’hostaleria i amb pocs coneixements de català. Ernest Martínez, president del Gremi d’Hostaleria d’Osona, destaca la importància d’aquests cursos per formar als cambrers.

El programa Profit es va crear el 2008, període en el qual hi van participar 20 alumnes de 15 restaurants diferents del Bages i Berguedà. Durant el primer semestre del 2009 hi ha hagut 36 alumnes i, per primera vegada, d’Osona.
Etiquetes: