26 d'abril de 2024

Vic pretén recuperar les vores del Mèder com a espai per passejar i contemplar fotos antigues

El projecte Murs del Mèder vol ser un homenatge a uns fotògrafs i a uns ciutadans que ens han precedit en el temps

El Ter 16 de juliol de 2009 a les 12:35
La primera fotografia ja està instal·lada al costat del pont del Remei
Vic ha presentat aquest matí el projecte ‘Murs del Mèder’. Es tracta d’una iniciativa realitzada entre l’ajuntament i l’Escola Casa Masferrer de Vic per donar vida a les vores del riu. L’objectiu és recuperar la memòria històrica vigatana a través de la fotografia i convertir les vores del riu en zones perquè els ciutadans hi puguin passejar.

El projecte, que ha començat com a prova pilot, permet veure fotos antigues de gran format sobre costums i hàbits que es realitzaven al riu.

El projecte ha començat amb la instal·lació d’una primera fotografia just al costat del pont del Remei, que mostra com les dones rentaven la roba al riu a l’any 1920. És obra de Josep Palmarola. La iniciativa preveu anar instal.lant diferents fotos tant antigues com contemporànies al llarg dels murs de formigó del riu Mèder. Pretén convertir els vorals del riu en una mena de passadís on es pengen les fotografies dels avantpassats. Les fotografies s’han seleccionat de l’arxiu comarcal i han estat tractades a través d’un procés de postproducció, que permet plasmar-les amb moviment.

Les fotografies s’han tractat per evitar les pintades de grafits i la incidència dels raigs UVA. A partir de la prova pilot s’aniran incorporant noves fotografies.

Fotografia de l'any 1920 de Josep Palmarola

Etiquetes:
Societat