23 d'abril de 2024

Els 70 habitatges que eren propietat de Puigneró s'enderrocaran i es faran de nou

El projecte s'inclou dins de les actuacions presentades pel municipi a la nova convocatòria del Pla de Barris

El Ter 22 de juliol de 2009 a les 14:54
L'alcalde de Sant Bartomeu, Miquel Colomer
La rehabilitació dels 70 habitatges que havien estat propietat de la desapareguda tèxtil Hilados y Tejidos Puigneró de Sant Bartomeu del Grau serà integral i comportarà l'enderroc dels actuals blocs de pisos i la construcció de nous habitatges.

Segons ha explicat l'alcalde del municipi, Miquel Colomer, l'Incasòl que és l'actual propietari ha elaborat un primer avantprojecte sobre aquesta actuació integral de manera que els habitatges puguin passar a estar adaptats 'a les necessitats' i 'normativa actual' fet que actualment no es produeix.

En l'avantprojecte es contempla reduir el nombre d'habitatges actual fins a 49. Per Miquel Colomer amb el nombre d'habitants que té el municipi i el parc d'habitatge actual el fet de reduir el nombre de pisos no ha de comportar cap problema. Els pisos estan situats al carrer Vell. Els deu blocs tenen set pisos cada un i baixos. En l'actualitat dels 70 habitatges només n'hi ha una vintena d'ocupats. Aquest fet permetria, segons l'alcalde, que quan s'acabi executant l'obra que es puguin enderrocar una part dels pisos mentre es construeixen els nous habitatges. D'aquesta manera s'evitaria el procés d'haver de cercar uns habitatges temporals mentre s'executen les obres.

El 31 de gener de 2007 la Seguretat Social va posar a subhasta 70 pisos per un valor de 6.600.000 euros. Com que la subhasta va quedar deserta l'Incasòl va negociar amb la Seguretat Social per adquirir els 70 habitatges. El projecte d'enderroc i construcció d'aquests habitatges s'inclou dins de les actuacions presentades pel municipi a la nova convocatòria del Pla de Barris la resolució de la qual s'ha de fer pública aquest dijous.
Etiquetes: