26 d'abril de 2024

L'Institut Català de la Dona dota de més recursos els serveis d'atenció a les dones de Manlleu i Vic

Els ajuntaments de Manlleu i Vic rebran 20.000 euros per potenciar els recursos d'atenció a la dona

El Ter 30 de juliol de 2009 a les 15:53
Representants de tots els ajuntaments i consells comarcals que han signat el conveni
Els ajuntaments de Manlleu i Vic, juntament amb els de Manresa i Igualada i els consells comarcals del Bages i l'Anoia tindran més recursos fins l'any 2010 per als Serveis d'Informació i Atenció a les Dones.

Aquestes institucions han signat aquest dijous els contractes programa que institucionalitzen i consoliden el suport de l'Institut Català de la Dona al món local en l'àmbit de la informació i l'atenció a les dones, en compliment de la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista. Els contractes programa han fet créixer fins a 320.000 euros les aportacions que rebran aquestes institucions per aquest any i l'any que ve, el que representa un increment del 284% dels recursos que rebien fins ara.

La presidenta de l'Institut Català de la Dona, Marta Selva, ha explicat que l'increment de recursos institucionalitzarà la relació de cooperació entre l'ICD i el món local en matèria d'informació i atenció a les dones. Segons ha dit, es passa d'un suport econòmic en forma de subvenció a consolidar un model d'atenció comú que garanteix i reforça la tasca que es duu a terme des del món local. Això, ha explicat, ha de servir per articular nous mecanismes de coordinació i per incrementar l'eficàcia de l'atenció a les dones.

Selva ha volgut posar de relleu 'el camí que s'ha fet fins ara' en aquest àmbit des dels ajuntaments, així com la cooperació entre institucions i entitats de la societat civil que ha permès articular el contracte programa. Segons ha dit, els municipis han fet un 'esforç enorme' des del 'treball callat i diari'.

L'acord, ha dit, ha de servir per potenciar la visibilitat de les dones del territori, que a les comarques centrals sumen unes 250.000. A banda d'això, ha de ser una eina per potenciar els serveis d'informació i prevenció contra la violència masclista i sensibilitzar sobre la igualtat de gènere.

Segons la coordinadora de l'Institut Català de la Dona a la Catalunya Central, Rosa Altimiras, l'acord permetrà 'visibilitzar' el treball que s'ha fet fins ara des del món local en aquest àmbit. De la seva banda, el delegat del Govern a les comarques centrals, Jordi Fàbrega, ha qualificat com un 'encert' el desplegament de l'ICD a aquest territori.

Els ajuts seran de 160.000 euros per aquest any i de 160.000 euros més per l'any que ve. D'aquests recursos, el Consell Comarcal del Bages se n'endú 40.000 euros anuals, l'Ajuntament de Manresa 30.0000, l'Ajuntament de Vic i el de Manlleu 20.000, el Consell Comarcal de l'Anoia en rebrà 30.000 i l'Ajuntament d'Igualada 20.000.

La signatura dels contractes programa s'ha fet aquest dijous a la seu dels Serveis Territorials de la Generalitat a la Catalunya Central de Manresa. A la signatura hi han assistit la presidenta de l'ICD, Marta Selva, la gerent de la institució, Conxa Royo, i la coordinadora a la Catalunya Central, Rosa Altimiras. També hi ha estat present el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega.

Per part del món municipal han signat el conveni el president del Consell Comarcal del Bages, Josep Candàliga, el vicepresident del Consell Comarcal de l'Anoia, Carles Casanova, l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, la tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada, Montserrat Mateu, la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vic, Gràcia Ferrer, i l'alcalde de Manlleu, Pere Prat.

L'alcalde de Manlleu, Pere Prat, signant el conveni

La regidora de Vic, Gràcia Ferrer, també ha signat l'acord

Etiquetes:
Societat