26 d'abril de 2024

Aquest dimecres es fa una Marató de Donació de Sang al Voltreganès

Per donar sang només cal tenir més de 18 anys i pesar més de 50 quilos

El Ter 2 de setembre de 2009 a les 12:39
Un dels logotips que incita a la participació
Diversos ajuntaments i entitats impulsen aquest dimecres una Marató de Donació de Sang del Voltreganès. La marató començarà a les 4 de la tarda i s’allargarà fins a les 10 de la nit i es farà al Pavelló Municipal d'Esports de Sant Hipòlit de Voltregà.

Hi haurà un ampli desplegament de mitjans i serveis per donar el màxim de facilitats. Anna Albert, tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits, ressalta de la gran quantitat d’activitats paral·leles que s’hi podran trobar. A les 4 de la tarda s'inicia la marató, que s'inaugurarà oficialment a les 5. Durant tota la tarda hi haurà Harmonies d'un acordionista polonès, Ladislau Grigus.

També s'ha previst actuacions de hip-hop del Gimnàs Fina de Manlleu, una actuació de patinatge artístic del CP Voltregà i tornejos de bàsquet 3x3. A les 8 del vespre, es rebrà la visita d'en Lluís Teixidó Sala, jugador de la Selecció Espanyola i del Barça d'Hoquei. Teixidó portarà una samarreta signada per sortejar entre els donants. Tots els nens que acompanyin als pares a donar sang, podran xutar un penal i rebran un obsequi. També hi haurà regals i sortejos, a més d'un espai lúdic per la mainada.

L’objectiu global és sensibilitzar sobre el greu problema de la manca de sang, captar nous donants. Pel que fa al nombre de donacions durant aquesta jornada, es plantegen arribar, com a punt de partida, a un centenar. A més del Banc de Sang i Teixits, s’han implicat en l’organització l’Ajuntament de St. Hipòlit de Voltregà, el de Les Masies de Voltregà, el de Santa Cecília de Voltregà i l'Associació de Donants de Sang d'Osona. Per donar sang només cal tenir més de 18 anys i pesar més de 50 quilos. No s’hi ha d’anar en dejú, però sí que han d’haver passat un parell d’hores des del darrer àpat.
Etiquetes: