26 d'abril de 2024

Prats de Lluçanès insisteix en tenir una oficina d'atenció ciutadana dels Mossos

Les raons que justificarien aquesta oficina serien la 'dificultat de comunicació' per carretera

El Ter 24 de setembre de 2009 a les 14:03
Lluís Vila, alcalde de Prats de Lluçanès
Prats de Lluçanès confia en poder disposar l'any vinent d'una oficina d'atenció ciutadana dels Mossos d'Esquadra. L'alcalde del municipi, Lluís Vila, ha explicat que en la trobada que mantindran els propers mesos amb el secretari de Seguretat, Joan Delort, li recordaran el compromís d'estudiar la implantació d'aquesta oficina.

Seria la primera del cos que hi hauria fora de Vic. En la reunió que van mantenir representants municipals i botiguers del poble (després d'una onada de robatoris), Delort els va donar 'moltes esperances', diu l’alcalde, de què el projecte es tirés endavant tant bon punt el cos disposés dels efectius suficients.

Segons ha explicat Vila, les raons que justificarien aquesta oficina serien la 'dificultat de comunicació' per carretera. En total, la distància actual és de 31 quilometres de distància amb una carretera amb força viratges. Tot i que la perspectiva sigui una millora de les comunicacions, en els propers anys, Vila diu que malgrat la 'bona voluntat' dels cos quan hi ha un avís els agents triguen a venir perquè estan 'lluny' de Vic. A més, a Prats de Lluçanès hi ha la sensació que falta un servei, que existia quan la Guàrdia Civil estava operativa a Osona.

Si bé l'oficina no resoldria aquests aspectes perquè no estaria oberta les 24 hores del dia si que estalviaria desplaçaments a la capital d'Osona per fer determinats tràmits no urgents i augmentaria la sensació de seguretat dels veïns. Vila diu que Joan Delort ja els va deixar clar en aquella trobada que una policia 'fixa' al Lluçanès era inviable però no pas una oficina de denúncies.
Etiquetes: