25 d'abril de 2024

L'artista Agnès Vinyeta parla de la llibertat i l'esperança amb dibuixos i textos en una mostra itinerant

La propera parada de l'exposició d'Agnès Vinyeta serà Sant Quirze de Besora, dins la Tardor de Dones

El Ter 30 de setembre de 2009 a les 14:49
Una de les obres exposades, que combina dibuix i text
"Elles s’exposen. Creativitat artística en femení". Aquest és el títol en què s’emmarca la mostra "Esperança", una proposta de la il·lustradora de la Vall del Ges Agnès Vinyeta.

Aquests dies, i fins al 2 d’octubre, les onze obres es poden veure a la Casa de la Vila de Vidrà. La mateixa artista explica que els dibuixos han estat elaborats amb tècniques com l’aquarel·la i que el to general de l’exposició s’apropa al llibre il·lustratiu. De fet, l’embrió del projecte és un relat que va escriure la mateixa Agnès Vinyeta.

Esperança són imatges a mig camí entre el realisme i el món oníric. En l'obra, el color actua d'indicador dels canvis que experimenten els i les protagonistes del conte. L’exposició parla de vèncer la tristesa i de superar tot el que privi de la llibertat.

Amb l’objectiu de mostrar la creativitat artística en femení, l'Escola d'arts plàstiques de Torelló conjuntament amb el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura seleccionen una artista del territori i la seva obra s'exposa de forma itinerant.

Com que es tracta d’una mostra itinerant, la propera parada serà Sant Quirze de Besora dins la Tardor de Dones i llavors encara es preveu que vagi instal·lant-se en més espais de la zona, fins al desembre. És la segona edició del cicle Elles s’exposen: la primera, l’any passat, es va dedicar a l’artista Lídia Dot.

Una altra de les obres de Vinyeta

Etiquetes:
Cultura