26 d'abril de 2024

El Mercat de la patata del bufet d'Orís posarà a la venda uns 40.000 quilograms d'aquest producte

Durant tots els caps de setmana del mes d'octubre es farà el mercat que també comptarà amb una mostra gastronòmica

El Ter 30 de setembre de 2009 a les 15:44
El Mercat de la Patata del Bufet complirà la quinzena edició
Un any més arriba el tradicional Mercat de la Patata del Bufet a Orís. Els pagesos d’aquest municipi comencen a vendre les patates a partir d’aquest cap de setmana i durant tot el mes d’octubre. Enguany es celebra la quinzena edició del Mercat de la Patata del Bufet d’Orís, que posarà a la venda uns 40.000 quilograms de patata, la mateixa quantitat que en l’edició passada.

Enguany, els visitants trobaran que la patata s’ha abaratit, un decisió que han pres els productors d’aquesta varietat per fer front a la crisi econòmica. El preu del quilogram ha passat d’1,4 euros a 1,2.

La producció de la patata del bufet ve de lluny, però s’havia perdut fins que sis pagesos d’Orís van decidir recuperar-la amb el mateix sistema de cultiu que es feia antigaent. La producció d’aquest any ha estat bona i les patates tenen una major qualitat. La patata del bufet destaca per ser boteruda, difícil de pelar, però molt gustosa al plat. Però, el seu cultiu únicament es fa a Orís i a la llarga podria desaparèixer per falta de llavors.

El Mercat comença aquest diumenge i s’allargarà durant tots els caps de setmana del mes d’octubre. S’hi podran trobar 7 parades dedicades únicament a la patata del bufet o als productes d’hort. La patata del bufet és un tipus de patata que costa de pelar, però que cuinada és molt més gustosa que la varietat comuna. Osona per la seva climatologia i terra és una de les zones ideals per conrear patata del bufet.
Etiquetes: