25 d'abril de 2024

Vic treballa amb Igualada per potenciar l'artesania en pell dins el projecte 'Oficis singulars'

L’objectiu és reconèixer i acreditar l’ofici de la pell i, al mateix temps, recuperar professionals que s’hi dediquen

El Ter 1 d'octubre de 2009 a les 16:07
Gemma Amat en primer terme amb Josep M. Palau, director dels serveis territorials, i Emili Bayón, director del MAV
Vic i Igualada estan treballant en un projecte per recuperar i potenciar l’ofici d’artesà de la pell. La iniciativa forma part del projecte Oficis singulars, que està impulsant el departament d’Innovació, Universitats i Empresa.

Aquest projecte pretén reconèixer la identitat d’alguns oficis molt lligats a un territori concret. Aquest és el cas de la pell, molt vinculada a les poblacions de Vic i Igualada. L’objectiu és reconèixer i acreditar l’ofici de la pell i, al mateix temps, recuperar els professionals que s’hi dediquen, formar-ne de joves i acostar-los al seu lloc d’origen.

El projecte pretén posar en contacte artesans, dissenyadors, escoles de formació de les dues comarques i museus per generar noves possibilitats i vies de futur professionals. En aquest sentit, ja es parla de crear una fira itinerant de la pell, fer tasques de formació o generar exposicions. També es planteja la possibilitat de crear nous productes contemporanis per consumir o vinculats al sector del turisme per comercialitzar-los. Per exemple, al Museu de l’Art de la Pell de Vic hi hauria una botiga amb aquests productes fets en pell. Un dels primers passos que ja s’està realitzant és posar en contacte professionals de la pell d’Igualada i Vic per intercanviar experiències. Tot i que, hi ha pocs artesans de la pell, l’objectiu és tenir-ne més a curt termini.

Un futur ofici singular que es desenvoluparà a Osona estarà vinculat amb el Museu de la Torneria de Torelló.
Etiquetes:
Societat