25 d'abril de 2024

Les Masies de Roda conclou una festa major participativa i inaugura el nou edifici de l'Ajuntament

El Departament de Governació ha finançat part de les obres del nou consistori

El Ter 6 d'octubre de 2009 a les 14:55
Diverses autoritats van ser presents a la inauguració
Les Masies de Roda va concloure amb èxit la programació de la festa major. El bon temps i l’alta participació dels vilatans durant el segon cap de setmana d’activitat van ser els protagonistes.

La festa havia començat divendres 25 de setembre amb el pregó de la professora Diana Curto. Dissabte 26 de setembre els actes van quedar tocats pel mal temps. El cap de setmana següent, divendres 2 d’octubre, va tenir lloc la festa jove, titulada ‘La nit del bosc. Dissabte hi va haver el sopar de festa major i el ball amb el grup Xarop de Nit. Es va aprofitar també per inaugurar l’edifici de l’Ajuntament, en presència d’autoritats com Carles Bassaganya, director general d’Administració Local. També hi va ser present el coordinador territorial del Departament a la Catalunya Central, Antoni Casassas i l’alcalde, Ramon Isern.

Amb una inversió total de 597.505 euros, el Departament de Governació ha finançat les obres del nou consistori amb 309.067 euros del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya. El nou Ajuntament consta de dos edificis amb una superfície total construïda de 386 metres quadrats. En l'edifici administratiu s'hi ubiquen les dependències municipals, on hi ha l'alcaldia, secretaria, arquitecte i enginyer municipal, sala de juntes, Jutjat de Pau i Serveis Socials. L'edifici representatiu és de dues plantes; a la primera hi ha l'arxiu històric municipal i una sala polivalent que està habilitada com a sala d'eleccions, d'exposicions o despatx de reunions per les entitats. A la planta superior s'hi troba la sala de plens, preparada també per fer-hi cursos de formació o conferències.

Diumenge es van fer les 12 hores de tennis, un espectacle infantil, l’estirada de tractors que s’havia hagut d’ajornar o un campionat d’escacs. Va tancar la celebració una concorreguda arrossada.

Una imatge del nou edifici

Etiquetes: