24 d'abril de 2024

Els Sagals d'Osona participen en el projecte 'Tots som una colla' per integrar nouvinguts

La prova pilot l’han iniciat quatre colles castelleres de Catalunya

El Ter 7 d'octubre de 2009 a les 15:27
La presentació de la iniciativa s'ha fet a la seu dels serveis territorials a la Catalunya Central de Vic
Integrar els nouvinguts a la societat catalana a través d’un element de la cultura popular com els castellers. Aquest és l’objectiu de la iniciativa que posa en marxa la Generalitat de Catalunya i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya com a prova pilot. La presentació s’ha fet aquest migdia a la seu dels Serveis Territorials a la Catalunya Central a Vic.

La prova pilot, que porta per nom ‘Tots som una colla’, l’han iniciat quatre colles castelleres: els Margeners de Guissona, els Marrecs de Salt, els Sagals d’Osona i els Nens del Vendrell. La directora dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Gemma Boix, destaca que el món casteller és un àmbit molt vàlid per fomentar la integració dels nouvinguts.

La integració de nous castellers es fa principalment a través de tallers d’introducció teòrica i pràctica, de sis hores de durada. Durant aquestes sessions s’explica el fet casteller, la seva història i el paper representatiu que tenen en el conjunt de la cultura catalana. El projecte també inclou materials de difusió en vuit idiomes: anglès, francès, àrab, amazic, rus, romanès, castellà i català. En el cas dels Sagals d’Osona la propera sessió es realitzarà el dijous 15 d’octubre a les vuit del vespre al local que tenen a l’edifici La Central de Vic. Lluís Casellas, president dels Sagals d’Osona, destaca que els castells tenen la virtut d’estar oberts a qualsevol tipus de persona i edat.

Si la prova funciona bé, a partir de l’any vinent s’obrirà a d’altres colles. Els participants a la iniciativa rebran una faixa i el llibre ‘Els castellers’ d’Oriol Chumillas. La iniciativa s’emmarca en el Pacte Nacional per a la Immigració.
Etiquetes:
Societat