25 d'abril de 2024

Olost és el municipi pioner a Osona en fer l'apagada analògica

Amb la TDT, els canals locals es reben correctament i també s'accedeix als generalistes que arribaven amb interferències

El Ter 13 d'octubre de 2009 a les 14:02
La torre de telecomunicacions del costat de l'ermita romànica de Sant Adjutori d'Olost
Olost serà el primer municipi d’Osona que, aquesta setmana, farà l’apagada analògica del senyal televisiu, que només es rebrà a través de la TDT. Olost serà el primer municipi d’Osona que, aquesta setmana, farà l’apagada analògica del senyal televisiu, que ara només arribarà a través de la TDT.

Tal i com ja se sabia des de feia temps, la televisió analògica arriba a la seva fi. Olost ja fa temps que té disponible el Servei de TDT i, segons l’alcalde, Josep Maria Freixanet, tot és a punt per poder fer la desconnexió. Amb el canvi, s’hi ha notat molt en la qualitat de recepció del senyal. Amb la TDT, els canals locals ja es reben correctament i també d’altres de generalistes, que molt sovint arribaven amb interferències. Ara, els problemes són puntuals, en cas d'algun temporal intens. En comparació, segons Freixenet, inconvenients molt "minsos".

Des de la pàgina web del consistori recomanen a totes aquelles persones que encara no rebin aquest senyal que es posin en contacte amb un instal·lador autoritzat. Per rebre correctament el senyal de TDT cal revisar la instal·lació i disposar del descodificador corresponent.
Etiquetes: