25 d'abril de 2024

Desenes d'osonencs assisteixen a la canonització del pare Coll a Roma

El pare Coll va destacar dins l'àmbit educatiu i va crear l'orde de les germanes Dominiques de l'Anunciata

El Ter 13 d'octubre de 2009 a les 14:46
La cerimònia es va fer a l'interior, tot i que molts fidels la van seguir des de l'exterior. Foto: Joan Arimany
El papa Benet XVI va proclamar sant aquest diumenge Francesc Coll Guitart, més conegut com a pare Coll, en una missa a la basílica de Sant Pere del Vaticà. Es calcula que hi van assistir 30.000 persones.

Entre elles, hi havia desenes de peregrins d’Osona, del Ripollès i d'altres punt del país. La germana Dominica de l’Anunciata, Eulàlia Vivet és l’encarregada de coordinar els actes vinculats a la canonització. Des de Roma, Vivet explicava diumenge, en declaracions al programa Passa Volant de Ràdio Manlleu, que la missa cantada havia estat molt emotiva.

Els actes eclesiàstics s'allargaran encara uns dies. Divendres a la nit, es resarà el rosari de l’aurora al Col·legi Pare Coll de Vic. Dissabte hi haurà una missa a la Catedral de Vic, amb sardanes, teatre, titelles i dansa. Diumenge 18, a les 12 del migdia, el bisbe de Vic serà a Gombrèn per presidir una missa d'acció de gràcies. El sant va néixer a Gombrèn el 1812 i va morir a Vic el 1875. Eulàlia Vivet considera que la canonització del Pare Coll culmina la reivindicació d’aquesta figura vinculada al món de l’educació, que va ser favorable a la incorporació de les dones a les escoles.

Entre les autoritats presents a Roma hi havia, a banda del bisbe de Vic, Romà Casanova, els alcaldes de Gombrèn i Vic, Eudald Picas i Josep Maria Vila d'Abadal. Gran part de la comitiva osonenca que es va desplaçar fins a Roma tornarà aquest dimarts.

Molts osonencs es van desplaçar fins a Roma en vaixell. Foto: Facund Pérez

El Papa Benet XVI va sortir a l'exterior de la basílica, però la missa es va fer finalment a dintre. Foto: Facund Pérez

Cartell en italià de la canonització del Pare Coll. Foto: Facund Pérez

Els fidels osonencs es van instal·lar en cadires per seguir la cerimònia

Etiquetes:
Societat