24 d'abril de 2024

Sant Bartomeu del Grau iniciarà a finals d’aquest mes la remodelació del centre del poble

El carrer Vell és la principal artèria de la població, però està ocupat per una banda per les antigues naus de Puigneró

El Ter 14 d'octubre de 2009 a les 14:01
El carrer Vell de Sant Bartomeu
Part de les obres ja entren dins del pla de barris que els va concedir la Generalitat. De moment, el consistori ja ha adjudicat les obres per pavimentar el carrer Nou i el Vell. L'obra ha estat contractada a l'empresa Paexba, amb seu al Bages, per un import que no arriba als 50.000 euros.

Es preveu que les actuacions de fresat, millora dels embornals i pavimentació comencin d'aquí a quinze dies. De cara a la primavera de l’any que ve es farà un nou pas en el projecte del pla de barris. Segons Colomer, s’enderrocarà una quarta part de les naus de Puigneró que són de propietat municipal. En concret, el consistori és propietari d’uns 4 mil metres quadrats de naus, dels quals se n’enderrocaran 1.500, per obrir-hi una nova plaça, que per l’alcalde ha d’acabar sent "l’ànima del poble". Mentre durin les obres caldrà restringir el trànsit, però l’Ajuntament confia comptar amb la comprensió dels veïns per tirar endavant tant les obres incloses dins del pla de barris com les del carrer Nou, que van a part.

El carrer Vell és la principal artèria de la població, però ara està ocupat en un dels costats per les antigues naus de la desapareguda tèxtil Hilados y tejidos Puigneró. Les principals actuacions dins de l’aplicació del pla de barris es concentraran a la plaça Nova i vial transversal. Es crearà un centre cívic i un centre de dia, s’adaptarà una nau com a pista poliesportiva coberta, i s’impulsaran programes de recuperació de locals comercials. El cost total de l’actuació de remodelació del nucli històric és de 3,43 milions d’euros. D’aquests 2,5 milions són aportats per la Generalitat i la resta per l’Ajuntament.