24 d'abril de 2024

Alpens signa el conveni per impulsar el projecte del programa Viure al Poble

Les obres hauran d’estar executades abans del 31 de desembre de 2012

El Ter 21 d'octubre de 2009 a les 19:11
Imatge de la signatura del conveni
El projecte d’Alpens suposarà una inversió total de 841.122 euros al municipi i serà cofinançat pel Departament de Governació i el Fons europeu de desenvolupament regional (Feder) amb 434.842 euros. Les obres que es realitzaran a través del programa Viure al Poble hauran d’estar executades abans del 31 de desembre de 2012.

El director general d’Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, acompanyat del coordinador dels Serveis Territorials a la Catalunya Central, Antoni Cassassas, ha signat amb l’alcaldessa d’Alpens, Montse Barniol, el conveni de col.laboració amb l’Ajuntament d’Alpens (Osona) per impulsar el projecte seleccionat dins del programa Viure al Poble avui dimecres.

Amb aquest projecte es revitalitzarà el nucli històric amb la renovació dels carrers del centre del poble com la plaça Agustí Canellas, la plaça Major i placeta, el carrer Vilamala o el carrer dels Rosers, es milloraran els serveis d’aigua, llum, telèfon, gas, clavegueres, aigües pluvial i es revestiran els carrers amb llosa i amb paviment. També es revaloritzarà el patrimoni local, en concret els elements de forja que hi ha al poble. Alpens, té una gran quantitat d’elements de forja que es troben a les façanes de les cases i cantonades dels carrers, ja sigui en fanals, baranes, reixes, pica-portes o tiradors, la majoria dels quals són obres de Joan Prat, ferrer d’Alpens que va deixar un nombrós llegat al poble.

L’objectiu del conveni signat amb l’Ajuntament d’Alpens és el seguiment i l’avaluació del projecte subvencionat per participar en la seva integralitat i afavorir-ne el desenvolupament. En aquest sentit, es crea un comitè de seguiment, integrat per dos representants de cada part, que farà visites sobre el terreny per comprovar l’evolució del projecte i redactarà l’informe final.

Viure al Poble és un programa del Departament de Governació i Administracions Públiques destinat a afavorir la instal.lació de nova activitat econòmica o d’iniciatives emprenedores que permetin la dinamització i l’augment del desenvolupament local dels municipis amb menys de 2.000 habitants.
Etiquetes: