24 d'abril de 2024

La Comissió 11 de setembre pretén que la manca de suport municipal sigui un estímul per a la participació

Consideren que el vot qualitatiu de l’alcalde, Miquel Franch, ha servit per “no donar suport a un exercici democràtic”

El Ter 28 d'octubre de 2009 a les 13:44
Una imatge de la compareixença del portaveu de la Comissió 11 de setembre, Francesc Manrique
Dilluns el consistori torellonenc va decidir rebutjar la moció de suport a la realització de les consultes per a la independència. Ja hi ha hagut les primeres reaccions, ja que la Comissió 11 de setembre – Vall del Ges Decideix, que havia proposat la moció, va fer dimarts al vespre una valoració dels fets.

Francesc Manrique, de la Comissió, explica que la moció s’havia presentat amb la voluntat de comptar amb el màxim suport i buscant la màxima transversalitat política. Ara, afirmen estar decebuts però decidits a tirar-la endavant igualment. Els promotors consideren que la negativa només ha ser un estímul per tenir "més participació i resposta ciutadana" i per aconseguir que "més gent es sumi" a l'organització.

A Sant Vicenç de Torelló la moció va ser recolzada per tot el consistori. A Sant Pere de Torelló la moció també va ser aprovada per unanimitat. Torelló, en canvi, s’ha convertit en el primer poble d’Osona on es va presentar la moció i no va prosperar. Segons Manrique, això va ser una sorpresa, especialment per l’orientació del vot convergent.

La Comissió diu que convida a reflexionar a aquells grups polítics i regidors que han vetat que el consistori legitimi la consulta, ja que els polítics demanen participació durant les eleccions o en altres processos. També fan notar que el vot qualitatiu de l’alcalde, Miquel Franch, ha servit, diuen, per "no donar suport a aquest exercici democràtic". Finalment, van fer una crida a la participació i a la resposta ciutadana.

La roda de premsa que va organitzar l'entitat

Etiquetes:
Societat