24 d'abril de 2024

Un manlleuenc crea un videojoc inspirat en Fèlix Millet

En el joc apareix un ninot de Fèlix Bitllet amb el qual el jugador ha d'intentar el màxim recollir bitllets de 500 euros

El Ter 30 d'octubre de 2009 a les 09:51
El protagonista ´Fèlix Bitllet: el videojoc´ dóna la benvinguda a la pàgina web www.tentacle.cat
El protagonista de 'Fèlix Bitllet: el videojoc' és el mateix expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet. El seu autor és Àlex Solà, de Manlleu, i s'hi pot jugar a través del web del tentacle "www.tentacle.cat":http://www.tentacle.cat.

El 'cas Millet' ja té el seu propi videojoc a Internet i tots els internautes hi poden jugar a través d'una pàgina web. i els jugadors han d'aconseguir recollir tots els bitllets de 500 euros possibles així com una Creu de Sant Jordi sense ser enxampats pels agents dels Mossos d'Esquadra.

Un cop el protagonista és detingut apareix la portada del fals diari 'La Trola' informant de la detenció de Fèlix Bitllet i la quantitat de diners apropiada.

L'autor, Àlex Solà de Manlleu, assegura a la pàgina web (www.tentacle.cat) que, amb companys de Quarantados, treballa en el disseny i la programació del videojoc des dels anys vuitanta i en to irònic afegeix que 'el videojoc és una obra de ficció i que qualsevol semblança amb la realitat és pura coincidència'. En qualsevol cas, aquest dijous ha rebut més de 1.500 visites en només tres hores.

En el joc, del mateix estil que el popular 'Donkey Kong', apareix un ninot de Fèlix Bitllet a través del qual el jugador ha d'intentar el màxim recollir bitllets de 500 euros i una Creu de Sant Jordi que estan repartits per diferents plataformes situades sobre el fons de la sala de concerts del Palau de la Música sense que l'enxampin els Mossos d'Esquadra.

A mesura que es superen nivells de dificultat, el nombre d'agents que persegueixen a Fèlix Bitllet augmenta i hi ha més forats a les plataformes. Un cop el lladre és enxampat, apareix la portada del fals diari 'La Trola' amb el següent titular: 'Fèlix Bitllet a la garjola per pispar ... (els punts aconseguits pel jugador) euros'.

Quan el personatge protagonista del joc disposa d'aquesta distinció els Mossos d'Esquadra que persegueixen el protagonista es 'quadren quan el veuen' enlloc de seguir-lo perseguint, explica entre somriures l'autor del joc. La persecució es fa per les llotges del Palau de la Música. El joc que 'sempre té un final' s'acaba amb una portada del diari dient quants diners ha acumulat Fèlix Bitllet durant la partida. El final es presenta en format de portada de diari amb la quantitat acumulada pel protagonista.

El joc de Fèlix Bitllet està inspirat en 'els jocs de Nintendo dels anys 80' com el Mario Bros o el Donkey Kong, explica el seu autor. Quan el va crear, Àlex Solà tenia clar que volia fer un joc 'gratuït i graciós'. Des de que l'ha penjat al seu bloc de còmics, Solà està més que sorprès de l'acceptació i difusió que està tenint. L'autor del Fèlix Bitllet dubte que si manté la progressió de visites que està tenint, el servidor on està allotjat 'pugui suportar tota aquesta demanda'.

L'autor d'aquest bloc de còmics no fa tradicionalment il·lustracions de temàtica política al seu bloc. Aquest cop però diu que si ha decidit i que el joc servirà per donar a conèixer els seus còmics. Àlex Solà es dedica de forma parcial a la il·lustració. Tot i no tenir-hi una dedicació completa, la seva gran passió són els còmics i la informàtica.

La pregunta que ja li han començat a fer és si el joc de Fèlix Bitllet tindrà 'una evolució'. Per ara assegura que no ho sap. Tot i això diu que arguments 'no en faltaran'. Entre d'altres destaca que d'aquest cas 'cada dia en sabem un capítol més' o del cas de 'l'escàndol de Santa Coloma de Gramenet.

Àlex Solà, autor del joc, amb la portada del joc que ha creat inspirat en el cas Millet

Web del videojoc

Etiquetes:
Societat