25 d'abril de 2024

L'empresa suïssa Barry Callebaut compra Chocovic

Segons l'empresa suïssa, l'adquisició de Chocovic té un caràcter estratègic

El Ter 4 de novembre de 2009 a les 18:40
Chocovic dependrà d'una empresa suïssa
Amb una nota a la seva web, el grup suís Barry Callebaut fa oficial l'adquisició de la fàbrica de xocolata, Chocovic, de Gurb, propietat del Grup Nederland. Aquest manté la resta d'activitats del grup, que inclou Moner Cocoa S.A. i Nederland S.A.

Segons l'empresa suïssa, l'adquisició té un caràcter estratègic, ja que no només expandeix el negoci entre els clients industrials i artesanals de la xocolata, sinó que també consolida la seva presència geogràfica.

Chocovic fabrica 30.000 tones de xocolcata i productes especialitzats a l'any, amb unes vendes anuals que ronden els 60 milions d'euros. Actualment, compta amb uns 120 treballadors. També compta amb l'aula Chocovic, que forma a professionals en el món de la xocolata. Chocovic és present en el mercat espanyol a través de les marques Chocovic i Novacrem, que segons l'empresa suïssa 'seran altament complementàries' a la cartera de marques Barry Callebaut. El grup valora l'estratègic posicionament de Chocovic 'en el mercat industrial i gourmet espanyol'.

Juergen B. Steinemann, representat dels accionistes de Barry Callebaut, ha afirmat que "la compra de Chocovic és una excel·lent oportunitat" i que enfortirà la seva posició a Espanya, ja que és un complement perfecte a l'oferta que tenen.

L'adquisició de Chocovic està pendent de ser aprovada per les autoritats competents i s'espera que es tanqui a finals d'any. Les dues parts han acordat no fer públic cap detall de la compra.

Barry Callebaut té la base operativa a Zurich i és el líder mundial en el sector de la xocolata. Està present en 26 països amb, aproximadament, 40 centres de producció i 7.000 treballadors.
Etiquetes: