24 d'abril de 2024

Olost reformula la seva fira, ara dedicada al bandoler Perot Rocaguinarda

Dissabte, el dia abans de la fira, hi haurà activitats paral·leles variades

El Ter 6 de novembre de 2009 a les 15:01
Una imatge promocional de la fira
Olost reformula la seva fira, ara que arriba a la setzena edició. Primer, l’ha rebatejat, i ara es diu Fira d’en Rocaguinarda. Les activitats de diumenge giraran a l’entorn d’aquest bandoler. Dissabte, en canvi, s’han previst altres atractius que no hi tenen a veure, com ara un matí de motor o una obra de teatre.

La fira continua incloent mostres d’arts i oficis, però en aquesta ocasió tot girarà a l’entorn del bandoler. D’aquesta manera, des de l’Ajuntament d’Olost, es busca diferenciar-se d’altres propostes vinculades al bandolerisme que ja hi ha a la comarca. A diferència del cas de Serrallonga a Viladrau o Toca-sons a Taradell, la fira d’en Rocaguinarda no inclourà personatges com els trabucaires. Es situarà al nucli antic, entre la zona de la plaça i el carrer de Berga.

Diumenge, el desenllaç final de la fira serà el Ball d’en Perot a càrrec d’alumnes de l’escola Terra Nostra d’Olost, un ball de gegants i Correfoc infantil a càrrec dels CREMATS. D’altra banda, dissabte, el dia abans de la fira, hi haurà activitats paral·leles variades. A les 10 del matí, al camp de futbol vell, hi haurà un matí dedicat al motor. A les 5 de la tarda es presentarà el mapa del patrimonio cultural i, a les 7, actuarà la Big Mama. A les 8, el Club Excursionista Via Fora, farà una Trobada de Germanor, un sopar popular i a 2/4 de 10, al casal, un passi de diapositives amb l’alpinista Edu Sallent. A les 10, el grup Arrels presentarà l’obra Políticament Incorrecte.
Etiquetes: