26 d'abril de 2024

La Mancomunitat programa xerrades sobre consum per la gent gran

Les xerrades es realitzaran a un total de vuit municipis d'Osona fins a finals d'any

El Ter 23 de novembre de 2009 a les 16:51
Imatge de la xerrada de Balenyà sobre la publicitat i el seu llenguatge
El programa d’animació sociocultural de la gent gran que desenvolupa la Mancomunitat La Plana en col·laboració amb tots els ajuntaments que en formen part, ha organitzat un cicle de xerrades sobre consum a vuit municipis.

Aquestes xerrades les subvenciona la Diputació de Barcelona i s'han pogut portar a terme gràcies a la col·laboració de les regidories de Consum i de Benestar Social de cada ajuntament, junt amb les mateixes entitats o casals de gent gran. El cicle es va iniciar a Santa Eulàlia de Riuprimer el passat 27 d’octubre al casal d'avis El Puig amb la xerrada "Prestació de serveis a domicili", en la qual es va donar a conèixer quins eren els serveis que es podien concertar des de casa, i amb quines condicions s'havien de contractar. També es va parlar de pressupostos, facturacions, possibles reclamacions i llocs on poder anar a reclamar en el cas que el producte o el servei contractat no respongués a les expectatives.

L’11 de novembre al Centre Polivalent de Seva es va dur a terme la xerrada "Parlem d'energies: El nou rebut de la llum" amb un públic exclusivament femení. Aquesta xerrada va servir per parlar sobretot de les companyies elèctriques i de la liberalització del mercat en l’àmbit de les energies. Als Hostalets de Balenyà el 18 de novembre a la llar del jubilat es va tractar el tema "El llenguatge de la publicitat". Aquesta xerrada tenia com a objectiu facilitar la comprensió de la comunicació publicitària, per tal de descobrir la realitat dels productes que consumim, més enllà de les estratègies de màrqueting. Van assistir-hi 17 persones grans, tot dones.

El cicle continua amb les xerrades que es faran properament a Malla el 26 de novembre "Què podem fer davant d'un problema de consum". A El Brull l’1 de desembre "Prestació de serveis a domicili". A Tona també l’1 de desembre"La tdt". A Sant Martí de Centelles el 2 de desembre "Drets i deures dels consumidors" i a Taradell el 9 de desembre "La tdt".

A Seva es va fer una xerrada sobre el rebut de la llum

Imatge de la xerrada de Santa Eulàlia de Riuprimer

Etiquetes:
Societat