25 d'abril de 2024

Vall del Ges Decideix denuncia 'entrebancs' del govern de Torelló a la consulta del dia 13 de desembre

El col·lectiu critica que es posen limitacions per penjar pancartes i que no s'ha respost una instància

El Ter 26 de novembre de 2009 a les 15:14
El portaveu de Vall del Ges Decideix, Francesc Manrique, i el coordinador d'Osona Decideix, Alfons López Tena
La comissió Vall del Ges Decideix, que promou les consultes sobre la independència del 13 de desembre a Torelló, Sant Vicenç de Torelló i Sant Pere de Torelló, ha denunciat les 'traves' i 'entrebancs' que està posant l'alcalde de Torelló, Miquel Franch (PSC) perquè aquest 'exercici democràtic' es pugui fer 'amb normalitat'.

El fet que l'Ajuntament no hagi respost una instància dels organitzadors per la utilització del local de l'Agrupament Escolta Compte Jofre i Verge de Rocapravera o les limitacions per poder penjar pancartes apel·lant a la participació fa que els promotors demanin una 'reflexió' a l'equip de govern format pel PSC i CiU per 'canviar aquesta situació'.

En un comunicat llegit pel seu portaveu, Francesc Manrique, Vall del Ges Decideix ha acusat l'equip de govern torellonenc de fer un 'silenci administratiu' intencionat per tal de condicionar la celebració de la consulta en aquest municipi. El col·lectiu promotor de les consultes i l'Agrupament Escolta Compte Jofre i Verge de Rocapravera havien arribat fa uns dies a un acord per poder utilitzar el local per la consulta. El conveni de cessió dels espais municipals a l'agrupament escolta preveu que per qualsevol altre ús aquest haurà de ser autoritzat per l'Ajuntament. Fins ara, l'Ajuntament de Torelló no ha respost la instància.

Com que els organitzadors no podien demorar més el termini per escollir els locals, Vall del Ges Decideix ha optat per utilitzar com a locals l'escola Rocapravera i el centre cívic del barri de Montserrat. Aquest centre cívic substitueix el punt previst al local de l'agrupament escolta.

La sol·licitud presentada per poder penjar pancartes a la via pública ha estat acceptada per l'administració local però amb limitacions. Segons ha explicat Manrique, per tal de poder penjar pancartes en enllumenat públic, la instància diu que s'ha de contactar amb l'empresa Sefe que és qui en fa el manteniment de la xarxa pública. Un cop s'hi ha contactat, l'empresa els ha dit que aquest procediment 'no es fa mai' i que això 'no és competència seva' perquè ells es limiten a fer el manteniment.

L'Ajuntament de Torelló ha estat el més gran de la comarca que no ha donat suport a la celebració de les consultes. El vot en contra del grup majoritari del PSC i l'abstenció de dos regidors de CIU va fer que el vot de qualitat de l'alcalde tombés la moció.
Etiquetes:
Societat