26 d'abril de 2024

Olost remodelarà durant el 2010 el centre històric per millorar serveis i accessibilitat

Les principals actuacions van encaminades a millorar la mobilitat del nucli antic i remodelar el paviment dels carrers

El Ter 27 de novembre de 2009 a les 11:18
L'alcalde d'Olost, Josep Maria Freixanet, conversa en un dels carrers d'Olost amb el conseller Jordi Ausàs
Olost començarà a remodelar el primer trimestre del 2010 els carrers principals del centre històric. L'alcalde, Josep Maria Freixanet, diu que l'actuació pretén 'reforçar' diferents aspectes de l''ànima' del poble com l'atracció comercial, l'accessibilitat o la connectivitat a les noves tecnologies.

En total s'invertiran a l'obra 1,2 milions d'euros. L'alcalde espera poder fer les actuacions al llarg del 2010. L'actuació més important es finança amb els 961.830 aportats per la Generalitat a través del programa 'Viure al poble' i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El conseller de Governació, Jordi Ausàs, va signar aquest dijous el conveni de col·laboració.

L'actuació afectarà la plaça Major, el carrer de Berga i el carrer de la Gelada. L'obra afectarà un total de 3.700 metres quadrats del nucli antic. Les principals actuacions van encaminades a millorar la mobilitat per aquestes zones, remodelar el paviment dels carrers, a renovar part de la xarxa de clavegueram i adequar l'enllumenat a la normativa actual sobre contaminació lumínica. També es preveu la instal·lació de nou mobiliari urbà i la plantació d'arbres per embellir la zona.

El projecte també reforça la viabilitat d'aquests carrers. Tot i que els cotxes també hi podran circular, el projecte està pensat, sobretot, pels vianants, especialment alhora de reforçar el paper del comerç. Josep Maria Freixanet destaca que el projecte també contempla zones d'aparcament cèntriques per afavorir aquest atractiu.

Freixanet destaca que l'actuació ja comença a aplicar els nous criteris urbanístics marcats pel Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Actualment s'ha fet l'aprovació inicial i pròximament se'n farà l'aprovació provisional. L'alcalde considera que actuació ja s'inclou dins d'un 'projecte i planificació de poble important'

El conseller Jordi Ausàs va assegurar aquest djious en la seva visita a Olost que el programa 'Viu el poble' permet a municipis de menys de 2.000 habitants fer unes inversions que per un ajuntament d'aquesta dimensió 'només es podrien assumir en tres o quatre anys'. En el cas d'Olost, Ausàs va destacar que l'actuació al nucli històric vol reforçar els valors 'turístics, culturals o patrimonials' per acabar activant la seva vessant econòmica'.

El conseller va dir que tot i que el Govern 'acompanyarà' el projecte amb una comissió de seguiment és l'Ajuntament d'Olost qui lidera aquest projecte que és 'molt potent'. Ausàs va ressaltar que hi haurà segona convocatòria del programa 'Viure al poble' destinat a ajuts per municipis de menys de 2.000 habitants. El conseller ha assegurat que 'mai com ara' un govern del Generalitat ha tingut una sensibilitat tant gran amb municipis petits i mitjans. Una sensibilitat que assegura que no és 'de paraula sinó de fets'.