16 de juny de 2024
Comunicació

Elter.net estrena nova web i l'Ajuntament obre un nou canal de Whatsapp

Des de fa mesos s'està treballant en noves vies i formats de comunicació per arribar a tota la ciutadania

elter.net 22 d'abril de 2024 a les 17:11
'Per saber-ho tot de Manlleu', l'eslògan de les noves accions de comunicació municipal
Des de ja fa uns mesos, internament, s’està treballant en la nova organització de la comunicació municipal per cercar noves vies i formats per arribar a la ciutadania. Avui presentem dues accions que són l’inici d’aquest nou projecte de comunicació institucional i municipal que busca racionalitzar els recursos humans propis del consistori per arribar a la ciutadania de forma multicanal. Les accions es concreten en la creació d’un canal de WhatsApp i l’obertura d’un nou canal digital, elter.net.

D’una banda, pel que fa al canal de WhatsApp, aquest serà unidireccional, les persones que segueixen el canal reben els missatges i es mantenen informades, però no poden respondre als continguts ni enviar comentaris. En aquest canal no s’hi compartirà totes les informacions que es publiquen com a ajuntament, s’utilitzarà per enviar avisos d’interès per a la ciutadania, notícies d'actualitat municipal, activitats destacades o comunicats municipals urgents. La privacitat està protegida atès que ni l'Ajuntament ni cap persona subscrita al canal poden accedir al número de telèfon ni a les dades personals de les persones usuàries.

El canal de WhatsApp es suma a la resta de xarxes socials que ja s’utilitzen des de l’Ajuntament (Facebook, X, Instagram i Youtube) per informar a la població. L’objectiu d’aquest nou canal de comunicació és facilitar l’accés a la informació a més persones i de manera més immediata i complementar a la resta de xarxes socials institucionals.

D’altra banda, la nova web www.elter.net substituirà la web actual i aglutinarà també l’apartat de notícies de la web manlleu.cat, ambdues obsoletes i amb necessitat d’adaptar-se a nous formats. Al nou canal digital de elter.net s’hi trobarà la informació municipal agrupada en diverses seccions i comptarà també amb un apartat de política municipal on s’hi recollirà la informació generada pels diferents grups polítics municipals, a més de tenir la secció d’opinió dels mateixos grups.

El nou canal digital elter.net vol ser el lloc on cal anar “Per saber-ho tot de Manlleu”. A nivell d’imatge elter.net continua jugant amb els blaus però amb una tipografia i estètica web més fresca i actual de la que tenia fins ara. Al nou canal l’audiovisual hi jugarà un paper important posant en valor els podcasts i vídeos que es realitzen des dels diferents serveis municipals i des de Ràdio Manlleu.

A nivell de xarxes, en els propers mesos i lligat al nou canal digital que es comentava a l’inici de la nota, també s’hi veuran canvis. Els perfils de Ajuntament de Manlleu a les xarxes socials es dedicaran a la informació més institucional i els perfils a xarxes que compartiran imatge i nom amb la nova web, ElTer, seran l’espai on seguir l’actualitat manlleuenca més cultural, d’oci, d’esports i activitats.