14 de juliol de 2024
Premis Innovacat

En marxa la novena edició dels Premis Innovacat

El termini de presentació dels projectes s'obre el dijous 2 de maig i finalitza el 26 de juliol

ElTer.net 2 de maig de 2024 a les 09:47
Premis Innovacat 2024 | Innovacat
Els premis Innovacat premien a les empreses innovadores del territori i també busquen crear xarxa entre les empreses participants. Són uns premis biennals convocats per l’Oficina de Promoció Econòmica (OPE) de l’Ajuntament de Manlleu i les empreses Benito, BonPreu, Casa Tarradellas, Esbelt, Girbau, Isern i Seidor.

En aquesta novena edició, l’empresa Benito se suma de nou a aquest projecte que ja va veure néixer l’any 2005. Any rere any, els premis es convoquen amb un objectiu que perdura en el temps, el de potenciar i dinamitzar el teixit econòmic i productiu del nostre territori. Innovacat és, també, un instrument financer i de promoció de nous projectes al territori.

Els Premis Innovacat premien el dinamisme empresarial, el talent, la creativitat, la sostenibilitat, la innovació empresarial i social basada en la creació de noves xarxes de col·laboració i cooperació, la implicació amb el territori, la digitalització i la transformació social. També l’agilitat, la iniciativa constant, la proactivitat i l’adaptació al canvi per avançar, per millorar i per créixer.

En l’anterior edició es van afegir alguns criteris de valoració per als projectes participants que es mantenen en aquesta nova convocatòria; Són criteris vinculats a la sostenibilitat tant econòmica com social, als ODS de l’Agenda 2030 i a les aliances entre empreses o amb centres tecnològics.
Els premis van adreçats a les empreses d’Osona i a aquelles empreses d’arreu del territori que aporten valor afegit a la comarca. El termini de presentació de projectes s’allargarà fins al 26 de juliol. Tota la informació està disponible a www.premisinnovacat.com.

Aquest any va d’escales
L’edició 2024 d’Innovacat pren com a imatge de campanya les escales. Innovacat és una escala pels projectes empresarials, aquella que permet fer un pas endavant, cap amunt. L’escala amb la qual puges un graó, la que et porta a fer un pas més per créixer, progressar i millorar.

Més de 40.000 euros en premis

La novena edició repartirà dos premis en dues categories. Per una banda, el Premi Empresa Jove que s’atorgarà a l’empresa innovadora de fins a 5 anys d’activitat amb una dotació econòmica de 12.000 euros. De l’altra, el Premi Empresa Avança que s’atorgarà a l’empresa de més de 5 anys d’activitat i que destaqui per la seva trajectòria i capacitat d’adaptació als canvis i a les noves oportunitats, amb una dotació econòmica de 20.000 euros.
Els premis Innovacat també compten amb el premi d’Assessorament Innovacat, al qual s’opta de forma voluntària, i que consisteix en un pla d’acompanyament en la gestió empresarial de 20 hores de consultoria de la mà d’una empresa experta. En total, s’atorguen 5 plans d’acompanyament entre aquelles empreses que indiquin el seu interès a participar-hi al full de sol·licitud.
Es consoliden els dos accèssits que es van incorporar en l’anterior edició. El jurat es reserva el dret d’atorgar un accèssit per a cada categoria valorats en 5.000 euros cadascun a projectes singulars als quals es vol fer una menció especial i premiar.

7 grans empreses compromeses amb el territori
Els premis Innovacat van néixer l’any 2005 impulsats per les empreses Benito i BonPreu i l’OPEManlleu. La novena edició dels premis compta amb set grans empreses compromeses amb el territori: Benito, BonPreu, Casa Tarradellas, Esbelt, Girbau, Isern i Seidor. Empreses catalanes que aposten per la innovació i donen suport a projectes empresarials competitius, que aporten coneixement i generen llocs de treball qualificats al nostre territori, Osona.

Marca Innovacat 
Els premis Innovacat premien a les empreses innovadores del territori, però, també busquen crear una xarxa entre les empreses participants. Sota el paraigua de la marca Innovacat, s’ofereix a les empreses participants dues sessions d’assessorament per ajudar-los a participar: una sessió per a la redacció de projectes i una altra per a les presentacions orals de projectes. Aquestes formacions busquen crear comunitat Innovacat i ofereixen continguts útils i d’interès per a persones d’empreses i projectes participants.

Acte de presentació dels Premis Innovacat 2024
Enguany, sumem un nou acte Innovacat a l’agenda dels premis. Serà la presentació dels Premis Innovacat 2024, que tindrà lloc el dijous 16 de maig a l’espai Ter de l’empresa Benito. Aquest serà un acte que agruparà dos públics ben diferents, estudiants de l’Antoni Pous i de La Salle que estan cursant assignatures relacionades amb l’empresa i els representants de les empreses Innovacat i l’Ajuntament de Manlleu. En el marc de l’acte es farà una dinàmica d’Empresa&Territori amb l’alumnat i, en una segona part, s’incorporaran els organitzadors dels premis i alguns guanyadors  d’anteriors edicions. S’establirà una conversa entre ambdues parts a partir del que s’ha treballat en la dinàmica amb l’objectiu de posar en valor les empreses del territori i es presentaran els Premis Innovacat com a exemple d’un projecte de col·laboració publicoprivada a Osona.