16 de juny de 2024
CULTURA

Joan-Lluís Lluís, al club de lectura de la Biblioteca de Manlleu

L'escriptor comentarà la seva obra 'Junil a les terres dels bàrbars' en una sessió conduïda per Anna Piella

elter.net 3 de maig de 2024 a les 09:53
L'acte es farà a la Biblioteca Municipal | elter.net
El dilluns 13 de maig, a les 19h, l’escriptor Joan-Lluís Lluís participarà en una sessió especial del club de lectura 'De tot una mica' de la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA. L’autor comentarà amb els membres del grup la seva novel·la 'Junil a la terra dels bàrbars' en un diàleg conduït per Anna Piella. Es tracta d’una activitat gratuïta i oberta a tothom.

'Junil a les terres dels bàrbars' va ser guardonada amb el Premi d’Òmnium a la millor novel·la de l’any (2021), el Premi Crexells (2022), el Premi Setè Cel i el Premi Sàpiens. És la setena novel·la de Joan-Lluís Lluís, un escriptor polifacètic nascut a Perpinyà l’any 1963. Tot i haver-se format en francès, el fet de tenir mare gironina el va conscienciar que calia promocionar la llengua compartida a banda i banda de la serralada. La carrera de l’autor es va consolidar ben aviat obtenint guardons de gran reconeixement, com el Premi Sant Jordi (2017) amb 'Jo sóc aquell que va matar Franco'.

La Biblioteca Municipal de Manlleu té tres clubs de lectura diferents (Clàssics, L’escriba i De tot una mica) i procura, periòdicament, comptar amb la participació dels creadors de l’obra que els lectors estan compartint. Es tracta, per tant, de fer una aproximació a la producció literària i als aspectes que motiven la seva concepció, tot conversant amb l’autor. Com en altres ocasions, l’activitat té el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.